Elx llançarà 2,6 tones de pólvora en la Nit de l’Albà: 61.000 coets i més de 300 palmeres

Elx llançarà 2,6 tones de pólvora en la Nit de l’Albà: 61.000 coets i més de 300 palmeres

Es tracta de la major quantitat de quilos de pólvora que s’han llançat un 13 d’agost a Elx


L’alcalde, Pablo Ruz, juntament amb l’edil de Festejos, Inma Mora, han visitat este matí la Pirotecnia Ferrández a Redován, l’empresa encarregada de la Nit de l’Albà des de 1989.

En arribar,  l’alcalde i l’edil han sigut rebuts per part dels amos de les instal·lacions, Manuel i Fernando Ferrández, que els han guiat en una visita on han pogut conéixer de primera mà la producció dels coets que es llançaran en una nit tan única i especial per a tots els il·licitans, així com les palmeres, inclosa la de la Marededeu. A més, han tingut l’oportunitat de participar en el muntatge d’una d’eixes palmeres que es llançarà el pròxim 13 d’agost.

“Aquí comença el somni que culmina amb la grandiosa palmera de la Marededeu, llançada des del campanar de la basílica de Santa Maria” ha destacat Ruz que, a més, ha anunciat que la Nit de l’Albà porta amb si importants novetats este 2024.

Com a novetat, enguany s’amplia la coetà 10 minuts amb 20.000 coets més que en 2023 llançats des de diferents punts del municipi

A diferència d’anys anteriors, la coetà augmentarà fins als 61.000 coets, 20.000 més que en les passades festes, i començarà a les 23.20 hores, deu minuts abans de l’habitual. A més, ha explicat que els coets es llançaran des de diferents punts, als quals se suma el col·legi Hispanitat. “Tot perquè la Nit de l’Albà siga memorable i per a recordar” ha assenyalat l’alcalde.

Tal com ha explicat Manuel Ferrández, amo de l’empresa de pirotècnia, enguany serà el que més quilos de pólvora es llancen en una Nit de l’Albà, concretament 2,6 tones, més de 100.000 coets i 310 palmeres, la qual cosa la convertix en “el major espectacle pirotècnic d’Espanya i, fins i tot, del món”.

“Serà la nit més grandiosa quant a quilos de pólvora que ha viscut la ciutat d’Elx, una ofrena de foc a la Mare de Déu” ha assegurat Pablo Ruz, que ha fet una crida a tots els il·licitans perquè “gaudisquen, compartisquen i visquen esta nit tan especial que preparem amb tant de carinyo”