La producció de meló de Carrissars augmenta enguany fins als 400.000 quilos

La producció de meló de Carrissars augmenta enguany fins als 400.000 quilos

És un 25% més de collita respecte a la campanya de 2023, encara que continua estant per davall d’anteriors temporades a causa de l’escassesa d’aigua


Un any més la Comunitat de Regants de Carrissars ha presentat la campanya del Meló de Carrissars, un acte on s’ha ret homenatge als valors del camp com ara la tradició, la qualitat i el respecte al medi ambient.

A l’esdeveniment ha acudit l’alcalde, Pablo Ruz juntament amb la tercera tinenta d’alcalde, Aurora Rodil; el regidor d’Aigua i Agricultura, Juan de Dios Navarro; el regidor de Pedanies i Camp d’Elx, Raúl Sempere; el regidor de Medi Ambient, José Antonio Román i la regidora de Cultura i Turisme, Irene Ruiz. Pablo Ruz i Aurora Rodil han sigut els encarregats de realitzar el tradicional tall simbòlic del meló amb el qual es dona inici a la campanya de la temporada 2024, i ho han fet al costat de la padrina de la campanya, Marga Guilló, presidenta de l’Associació de Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR).

El meló de Carrissars, conegut també com pell de gripau és únic en l’àmbit internacional gràcies al seu sabor particular i extremadament dolç a causa de les característiques del sòl i la forma de reg. Enguany la producció ha augmentat respecte a l’any passat, amb una collita de 400.000 quilos de melons, un 25% més que en la temporada 2023 amb una extensió de cultiu de 200 tafulles (20 hectàrees).

Així i tot, regants i agricultors, asseguren que la xifra està per davall d’altres campanyes en les quals s’aconseguien produccions al voltant de 500.000 quilos de melons. L’escassesa d’aigua és, en la majoria de les ocasions, el principal motiu de la baixada de la collita.

“Estem en un moment de molta esperança per a la ciutat. Elx és la segona productora provincial de productes del sector primari però, a més, és una ciutat agrària i industrial, fet que només ocorre en el nostre municipi, per la qual cosa actes com este, el tall del meló, al llarg de l’any, aprofundixen en tot això i hem d’estar molt orgullosos” ha indicat Ruz. A més, ha assenyalat que “este és el camí a seguir i que la visibilitat de tot el que el camp d’Elx produïx és un motiu d’exigència per a la resta de la província, el conjunt de la comunitat i la resta d’Espanya”.