La retirada de fibrociment dels col·legis Alcúdia, Sanchis Guarner i Miguel de Cervantes finalitzarà a l’agost

La retirada de fibrociment dels col·legis Alcúdia, Sanchis Guarner i Miguel de Cervantes finalitzarà a l’agost

Es tracta d’una actuació inclosa en el Pla Edificant i “un compromís d’este govern municipal” ha assegurat l’edil d’Educació, María Bonmatí


Les obres de retirada de fibrociment en els tres col·legis públics on encara n’hi havia presència van començar la setmana passada, el 22 de juliol 2024. Concretament, les actuacions s’estan realitzant en el CEIP l’Alcúdia i el CEIP Sanchis Guarner, i en les pròximes setmanes passaran al CEIP Miguel de Cervantes, aprofitant l’absència d’escolars durant l’estiu.

Tal com ha destacat l’edil d’Educació, María Bonmatí, “la retirada del fibrociment dels centres, inclosa en el Pla Edificant, era un compromís d’este govern municipal”. Bonmatí ha explicat que, a pesar que l’informe de necessitats estava aprovat des de 2017, encara no s’havia avançat en el procés de licitació. “Els tres centres esperaven que el passat estiu s’haguera retirat el fibrociment, però en aquell moment el procés de licitació no havia començat i no va poder realitzar-se a causa dels terminis”.

“Després del treball incansable de la Regidoria d’Educació, ja tenim tots els permisos necessaris i durant el mes d’agost tot el fibrociment quedarà retirat dels col·legis” ha indicat l’edil de l’àrea.

Està previst que abans de finals d’agost tot el fibrociment dels centres s’haja substituït per noves plaques hidròfugues i impermeabilitzades

Per la seua part, l’arquitecte encarregat de les obres, Rafael Santonja, ha detallat que els treballs han consistit en l’eliminació de totes les plaques de fibrociment que estaven en el perímetre de l’edifici i la substitució per noves plaques hidròfugues. A més, en els centres, es col·locaran cobertes impermeabilitzades per a aconseguir així un major estalvi energètic i evitar filtracions.

En estos moments s’està treballant en el CEIP Alcúdia i CEIP Sanchis Guarner. Les actuacions en el CEIP Miguel de Cervantes començaran més tard, a mitjan mes, encara que la retirada del fibrociment està prevista que finalitze l’última setmana d’agost. Les tasques de col·locació de les plaques de substitució coincidiran amb l’inici del curs 2024/2025 en este últim centre, encara que es realitzaran en horaris diferents i sense cap mena de risc per a alumnat ni professorat.

En el cas de l’Alcúdia, l’actuació de retirada de fibrociment i substitució de plaques ascendix a 19.239 euros; en el Sanchís Guarner, la inversió ha sigut de 107.000 euros i en el Miguel de Cervantes, de 135.000 euros.