El dimecres 17 de juliol el Centre de Congressos acollirà la jornada organitzada per ADR i comptarà amb la participació de la regidora de Mercats, Loli Serna, i el regidor de Medi Ambient, José Antonio Román
La Regidoria de Mercats i la de Medi ambient, al costat de l’Associació pel Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR), i en col·laboració amb AGAFAR, han presentat la xarrada-col·loqui ‘Del bancal a la taula’, que tindrà lloc el dimecres 17 de juliol a les 19.00 hores al Centre de Congressos d’Elx.
A la presentació han acudit ambdós regidors, Loli Serna i José Antonio Román, així com, el president del Grup d’Acció Local AGAFAR, Pascual Serrano; la gerent, María Jesús Torres i la presidenta d’ADR Camp d’Elx, Marga Guilló, que participaran al costat dels representants del govern municipal en la xarrada-col·loqui ‘Del bancal a la taula’.
Es tracta d’una jornada on es posarà en valor la importància de la venda de proximitat i de com millorar i avançar en els models de producció i consum, a més de difondre les ajudes a la comercialització i transformació del producte agrari, claus per al futur. El relleu generacional en l’agricultura, la millora de les rendes dels qui treballen al camp i la posada en valor del producte agroalimentari local seran uns altres dels punts sobre els quals es debatrà.
En la xarrada s’abordaran temes com ara la situació actual de l’agricultura, els models de producció o els canals de venda de productes quilòmetre zero
A més, es parlarà sobre el nou període d’ajudes Leader i del projecte ‘Saborigen’ de cooperació entre cinc grups d’acció local de la Comunitat Valenciana per a promoure el consum local a la ciutat d’Elx. Gràcies al projecte Leader, el Camp d’Elx, ha rebut quasi 400.000 euros per a la posada en marxa de fins a 18 projectes innovadors.
La regidora de Mercats, Loli Serna, ha explicat que “el nostre terme municipal compta amb 14 mercats de venda no sedentària, 4 dels quals són exclusivament per a venda agrícola”, per la qual cosa, “des de l’Ajuntament continuem apostant pels productes de quilòmetre 0, productes de proximitat i del bancal a la taula” ha indicat.
Per part seua, el regidor de Medi Ambient, José Antonio Román ha assenyalat que “a partir d’ara ens focalitzarem un poc més en la transformació del producte fresc en un producte més acabat i esta reunió és per a això, per a establir les bases d’una nova idea d’alternatives dins del que és l’agricultura i que puguen augmentar-se les rendes dels nostres agricultors i la satisfacció dels clients”.