Les cinc banderes blaves ja onegen a les platges d’Elx

Les cinc banderes blaves ja onegen a les platges d’Elx

L’alcalde ha acudit a l’hissat de la bandera a la platja de l’Altet, realitzat per dos veïnes de la pedania il·licitana


La temporada alta de banyistes ja ha arribat a les platges d’Elx, que este 2024 ha revalidat les cinc banderes blaves dels Arenals del Sol, el Carabassí, l’Altet, la Marina i les Pesqueres-el Rebollo.

L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz i la regidora de Turisme, Irene Ruiz, han sigut testimonis de l’hissat de la bandera blava de la platja de l’Altet amb el qual es dona principi a la temporada alta de bany. Allí dos veïnes de la pedania il·licitana, que cada dia acudixen a la platja, han sigut les encarregades de portar la bandera blava a onejar en el més alt.

“Volíem que foren els mateixos usuaris de la platja els qui hissaren la bandera enguany perquè l’important és que ells estiguen orgullosos de les seues platges i gaudisquen del seu bon estat” ha indicat l’alcalde que, a més, ha afegit que “les cinc banderes blaves donen bon compte que Elx probablement té algunes de les millors platges de la Comunitat Valenciana, l’estat de la qualitat de l’aigua és absolutament increïble i l’estat de les platges està en una situació més que òptima després de realitzar-se xicotetes millores”.

A la platja de l’Altet s’ha renovat la cartelleria i s’han millorat tots els elements de fusta; al Carabassí s’han reparat les passarel·les, que havien patit atacs de vandalisme; a la platja dels Arenals del Sol s’han col·locat casetes de colors i a la Marina-el Rebollo s’han reparat tanques i s’han repintat pals i casetes. A més, com a novetat enguany, Ruz ha anunciat que “totes les casetes de socorrisme tindran plaques solars perquè els treballadors puguen disposar d’un endoll de connexió a la llum”.

Els Arenals del Sol, el Carabassí, la Marina i les Pesqueres-el Rebollo també compten amb el distintiu de qualitat i certificació mediambiental

L’alcalde també ha assegurat que les platges d’Elx compten esta temporada d’estiu amb un quiosquet més, en total nou, que prestaran servei des de l’1 de juliol al 15 de setembre, “una cosa molt important perquè les platges tinguen activitat, vida i oferisquen serveis” ha indicat. A més, ja està disponible el servei d’explotació d’hamaques i ombrel·les, salvament i socorrisme, així com els punts d’accés per a persones amb discapacitat.

L’objectiu és que il·licitans i turistes puguem gaudir de les nostres platges, de les quals estem profundament orgullosos”, ha conclòs Pablo Ruz.