Un operatiu policial entre Elx i Crevillent detecta més de 18.000 articles amb irregularitats

Un operatiu policial entre Elx i Crevillent detecta més de 18.000 articles amb irregularitats

La intervenció va tindre lloc en 7 basars i 12 naus industrials dedicades a la venda de multiarticles


La Policia Local d’Elx i Crevillent han dut a terme un operatiu conjunt en basars i naus industrials dedicades a la venda de multiarticles amb la finalitat d’assegurar el compliment de les condicions de seguretat i documentació dels establiments.

Durant l’operatiu, que va durar més de 10 hores, es van inspeccionar un total de 19 establiments, distribuïts en 7 basars i 12 naus industrials. Els agents van detectar diverses irregularitats entre les quals destacava la intervenció de més de 7.000 encenedors presumptament falsificats,  per la qual cosa sis responsables es van posar a disposició judicial.

Un total de 6 persones van ser posades a disposició judicial per la presumpta comercialització d’encenedors falsificats

En la intervenció es van precintar 7.680 dispositius electrònics que mancaven d’autorització per a la venda, 1.611 vapejadors i 2.288 joguets infantils que no complien amb els requisits reglamentaris. Entre estos joguets es van localitzar 72 dispositius infantils de descàrrega que no comptaven amb les condicions mínimes de seguretat ni amb l’etiquetatge adequat, fet que posa en risc la seguretat dels xiquets. En total es van detectar més de 18.000 articles amb irregularitats.

Així mateix, els agents van tramitar més d’una desena d’infraccions relacionades amb les llicències d’activitat i irregularitats en la correcta disposició dels elements d’extinció d’incendis, i van detectar dos treballadors en situació irregular.

El dispositiu va ser tot un èxit gràcies a la col·laboració i coordinació entre totes dues policies, la qual cosa repercutix directament en la seguretat dels consumidors i en la legalitat del comerç.