Acció Social amplia este curs l’oferta de tallers en centres socials i cívics del municipi

Acció Social amplia este curs l’oferta de tallers en centres socials i cívics del municipi

La Regidoria oferix un total de 259 tallers, 34 més que l’any anterior, a partir del 14 d’octubre


La Regidoria d’Acció Social ha presentat una nova edició dels tallers socials del Servei d’Acció Comunitària de cara al pròxim curs 2024-2025 en la qual s’oferiran 259 tallers, 34 més que el curs anterior, repartits pels centres socials i cívics del nucli urbà i les pedanies, dels quals 237 seran de duració anual i els 22 restants, trimestral.

El període per a sol·licitar plaça en els tallers de duració anual es prolongarà del 2 al 20 de setembre i la preinscripció es durà a terme a través de la web municipal www.elche.es/animacion-sociocultural en la qual també poden trobar un senzill vídeo tutorial explicatiu.

Al mateix temps, existix la possibilitat de participar en els tallers trimestrals, per als quals s’obriran terminis d’inscripció abans del seu inici i serà per concurrència competitiva. Estos terminis seran el 3 d’octubre per al primer trimestre, el 2 de desembre per al segon i l’1 d’abril per al tercer.

Des de la Regidoria d’Acció Social s’oferix anualment un contingut variat de tallers com ara balls individuals i en parella, ioga, zumba, gimnàstica per a majors, manualitats, costura, personalització, boixets, palma blanca o jardineria, entre altres.

Entre les novetats d’enguany destaca l’obertura del nou centre municipal dels Arenals del Sol Estrella de les Mars, on es realitzaran tallers de ioga i ball individual per a donar cobertura a la població d’eixa pedania. A més, s’han incorporat a petició ciutadana el taller de club de lectura i d’habilitats personals, que es podrà optar entre diferents modalitats com ara afrontament de l’estrés, intel·ligència emocional o psicologia positiva.

El termini de preinscripció comença el dilluns 2 de setembre i el període es prolongarà fins al dia 20 en el cas de les activitats de duració anual

La regidora d’Infància, Família i Majors, Aurora Rodil, ha explicat que igual que en anys anteriors, existiran punts de suport informatiu presencial amb personal municipal per a la població que ho necessite. En concret, estaran disponibles del 9 al 20 de setembre de 9.00 a 13.00 hores en als centres de Plaça Barcelona, M Teresa Sempere (antic polivalent de Carrús), La Llotja, Raval, Salvador Allende, la Foia, l’Altet, la Baia, Torrellano i la Marina.

Una vegada finalitzat el termini, hi haurà un sorteig amb les sol·licituds rebudes i a partir del 30 de setembre les llistes d’espera estaran disponibles en els taulers dels centres socials i en la web municipal.

Rodil ha destacat que enguany s’ha decidit ampliar l’oferta de tallers “per a cobrir i donar resposta a les necessitats i desafiaments de la ciutadania”. Així, ha indicat que els tallers que s’oferixen “són més que simples espais d’aprenentatge, són fòrums d’intercanvi on cada experiència enriquix i cada acció importa. Volem fomentar un ambient participatiu en el qual tots se senten benvinguts i motivats a contribuir”.

Els tallers començaran el 14 d’octubre de 2024 i finalitzaran el 20 de juny de 2025. Els fullets informatius ja estan disponibles en els centres socials, OMAC i en la web municipal.