Al setembre comencen les obres de 382 nous nínxols al cementeri nou de Sant Agatàngel

Al setembre comencen les obres de 382 nous nínxols al cementeri nou de Sant Agatàngel

En este cementeri ja han finalitzat els treballs de 32 nínxols i de cara a 2025 s’inclourà una partida per a la construcció de 2.000 més, també al vell, el Verge de l’Assumpció, on es pretén dur a terme un projecte d’il·luminació


L’Ajuntament d’Elx ja ha finalitzat la construcció de 32 nínxols al cementeri nou, el de Sant Agatàngel, dins del compromís del govern municipal d’ampliar este camposanto i millorar les condicions i servicis que s’oferixen.

El regidor de Serveis Públics, Claudio Guilabert, ha visitat esta actuació i ha assenyalat que ara l’objectiu és la construcció de 382 nous nínxols en el nou a partir del mes de setembre, després del procés d’adjudicació, i amb una partida d’1 milió d’euros. Al mateix temps, “de cara a 2025 s’inclourà una partida en el pressupost municipal per a la construcció de 2.000 més per a tancar el perímetre en el cementeri nou i completar 2 illes al vell, el Verge de l’Assumpció”.

 

Segons el regidor de Serveis Públics, Claudio Guilabert, és un “compromís millorar les condicions i serveis dels cementeris municipals i buscar solucions a curt, mitjà i llarg termini”

Segons Guilabert, “es tracta de posar solucions i planificar a curt, mitjà i llarg termini”. Estos treballs van acompanyats d’una sèrie d’actuacions com ara la renovació de la xarxa de canonades que permeten l’ús de les fonts, la col·locació de nous bancs i la plantació d’arbres, a petició dels veïns.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es pretén dur a terme l’asfaltat del carrer principal del cementeri nou, que ara es troba en mal estat, i la millora de l’accessibilitat amb la construcció de dos escales de formigó.

Respecte al cementeri Verge de l’Assumpció, el regidor de l’àrea ha explicat que es construirà un nou ossari i està previst un projecte d’il·luminació per a dotar-lo de major seguretat i posar-lo en valor. “El nostre objectiu és la recuperació i rehabilitació d’este cementeri de gran valor artístic i cultural i que siga referent quant a l’art funerari”, ha afegit.