Balanç positiu de les dos primeres jornades d’oci nocturn en les festes patronals

Balanç positiu de les dos primeres jornades d’oci nocturn en les festes patronals

Precintades més de 11,000 botelles d’alcohol en dos establiments, com a mesura cautelar, en detectar-se la venda d’alcohol a menors d’edat i en horari nocturn.

Detinguda una persona que es trobava reclamada, en ser detectada gràcies a una de les setanta identificacions realitzades en la zona d’oci en les dos últimes jornades.


Arranca, dins de les festes patronals a la nostra ciutat, l’oci nocturn a barraques i racons festers que han discorregut, fins al moment, en un context de normalitat, sense incidents de seguretat ressenyables i amb la participació d’un creixent nombre de persones assistents als diferents espais destinats a l’oci, especialment en el Racó Fester, la Barraca Municipal i l’espai més jove, Elx Night Party.

Per a això, des de la Policia Local d’Elx s’ha dissenyat un Dispositiu de Seguretat i Orde Públic, el principal objectiu del qual és garantir el normal desenvolupament de les Festes Patronals fins al pròxim 15 d’agost, que procura la seguretat de les persones i béns i el respecte dels drets de tots els ciutadans. Per aquest motiu, es desplegaran més de 2000 efectius de la plantilla local il·licitana, amb l’objectiu de promoure un ambient segur en situacions de congregació de masses i previndre incidents derivats del consum d’alcohol i altres substàncies tòxiques, així com garantir la seguretat viària.

Malgrat l’elevat nombre de persones en la zona d’oci, no s’han protagonitzat incidents destacables, presumiblement pel desplegament dels diferents efectius de la Policia Local, habitual en situacions de congregacions multitudinàries de persones i, per tant, amb el qual es treballa estos dies de gaudi de les nostres festes patronals. Concretament, el dispositiu específic de seguretat ha estat conformat pels grups i unitats especialitzades en control de masses i intervencions de seguretat i orde públic, denominades Equips Operatius de Seguretat (EOS), Grup de Suport a Operacions (GAO), Unitat Canina (UCAN K9), equip motorista LOBOS de la Brigada Nocturna de Seguretat i la Unitat de Mitjans Aeris (UMAE), aquesta última ha contribuït a donar cobertura aèria amb els seus drons; dispositiu específic que també compta amb el suport de la Brigada d’Unitat Territorial de Policia Comunitària (UTPC) i la Brigada Nocturna de la Policia Local il·licitana.

Per part seua, la Unitat de Policia Judicial de Trànsit (PJT) estos dies redobla esforços per a dur a terme nombrosos Dispositius de Control de Trànsit, tendents a garantir la seguretat viària i previndre incidents de trànsit.
A més, s’ha establit un dispositiu preventiu de la venda d’alcohol a menors d’edat i fora de l’horari permés, que es desenvoluparà fins a la finalització de les festes, coordinat per la UAC de la Policia Local d’Elx, en coordinació amb la Policia Autonòmica, amb l’objectiu de promoure un ambient segur i previndre incidents derivats del consum d’alcohol i altres substàncies tòxiques.

Com a balanç, les dos primeres jornades des de l’arrancada de l’oci nocturn s’han saldat amb un total de 79 infraccions detectades a la Llei de Salut Pública Valenciana, pel consum d’alcohol en via pública, quasi la mitat d’aquestes referides a persones menors d’edat i s’han concentrat estes actuacions en la zona centre de la ciutat. De manera paral·lela, s’ha denunciat a dos establiments comercials per la venda d’alcohol a menors i també per venda fora de l’horari permés conforme a la llei autonòmica i es van precintar més de 11,000 botelles d’alcohol, com a mesura cautelar.

Així mateix, s’han atés onze persones que necessitaven d’assistència sanitària pel consum abusiu d’alcohol.

Cal destacar que, d’acord la normativa de seguretat ciutadana, els agents locals han alçat 69 actes per tinença i/o consum de substàncies estupefaents, a més de la confiscació de quatre objectes susceptibles de causar danys, en la zona d’oci.
Finalment, destacar que la Policia Local ha procedit a la detenció d’una persona perquè es trobava reclamada.