El 7 de setembre torna la III Cursa de les Festes de la Baia

El 7 de setembre torna la III Cursa de les Festes de la Baia

La cita esportiva inclou la carrera de 7 quilòmetres, una marxa popular i les proves infantils


La Regidoria d’Esports ha presentat una nova edició de la Cursa de les Festes de la Baia, un esdeveniment esportiu que combina competició i comunitat organitzat per l’Associació BaiaJovens en col·laboració amb l’Ajuntament d’Elx.

El regidor de l’àrea, José Antonio Román, ha explicat que amb la tercera edició d’esta prova “es pretén visibilitzar el Camp d’Elx i concretament la Baia, així com incloure l’esport dins de les activitats de les festes de la pedania que se celebren en honor a Sant Andrés”. A més, ha destacat el compromís de l’Ajuntament d’Elx de “secundar i promocionar este tipus d’esdeveniments esportius”.

L’esdeveniment tindrà lloc la vesprada del pròxim 7 de setembre i inclourà tres proves principals: la III Cursa de les Festes de La Baia, la Marxa Popular i les Curses Infantils. La primera d’elles constarà d’un circuit urbà de 7 quilòmetres que recorrerà els carrers de la pedania i que partirà des del poliesportiu José Vicente Quiles. Es posaran a la disposició dels corredors dos avituallaments durant el recorregut i en la meta. Els tres primers de cada categoria rebran un trofeu i hi haurà un premi especial de 100 euros en metàl·lic per a qui aconseguisca batre el rècord de la prova.

El regidor de l’àrea, José Antonio Román, ha destacat la importància d’estes proves per a “visibilitzar el Camp d’Elx i gaudir d’un ambient festiu mentres es fomenta un estil de vida actiu i saludable”

Quant a la Marxa Popular, tindrà lloc el mateix dia i en el mateix lloc, però amb un trajecte de 4,25 quilòmetres. Es tracta d’una marxa no competitiva i oberta a totes les persones, independentment de la seua condició física. Per part seua, les Curses Infantils tindran lloc abans de les altres dos proves esportives i es dividiran en dos categories: des de prebenjamí amb 50 metres fins a juvenil amb 2.000 metres. Els tres primers classificats en cadascuna de les categories rebran un trofeu i tots els participants podran emportar-se un obsequi després de finalitzar la carrera.

La Cursa de les Festes de la Baia no sols celebra l’esport, sinó també l’esperit comunitari de la Baia i oferix activitats per a totes les edats i nivells d’habilitat”, ha indicat Román que a més ha assegurat que “és una oportunitat per a gaudir d’un ambient festiu mentres es fomenta un estil de vida actiu i saludable”.

Segons el responsable de l’organització de la prova, Juan Antonio Sempere, enguany s’espera arribar a les 900 inscripcions i superar les xifres de l’edició anterior en la qual van participar 700 persones. Durant les proves hi haurà animació infantil i música en directe i després de l’entrega de trofeus podran degustar de la tradicional orxata acompanya de coca bova.

Per part seua, el representant de l’Associació Baia Jovens, Vicent Soler, ha destacat la importància d’este esdeveniment que ja s’ha convertit en una cita anual per a la pedania i que “visibilitza la riquesa del camp d’Elx a través de l’esport”.

Les inscripcions estan obertes de manera en línia fins al pròxim 5 de setembre i presencial en l’entrega de dorsals dels dies 6 i 7.