El dispositiu de seguretat de les Festes d’Elx es reforça amb 3.587 efectius

El dispositiu de seguretat de les Festes d’Elx es reforça amb 3.587 efectius

Són 734 efectius més que en el dispositiu de l’any passat, que vetlaran per la seguretat dels il·licitans i pel bon funcionament de les festes


El dispositiu especial de seguretat de les Festes d’Elx comptarà amb un total de 3.587 efectius entre agents de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i membres de la Unitat Adscrita a la Policia Autonòmica. Són 734 agents més que l’any anterior “perquè res ni ningú impedisca que celebrem les nostres festes amb seguretat” ha indicat l’alcalde, Pablo Ruz.

El dispositiu policial s’ha acordat el matí de l’1 d’agost 2024 en la Junta Local de Seguretat i Emergències en la qual han participat, a més de l’alcalde, el comissari cap de la Policia Local, César Zaragoza; el comissari cap del Cos Nacional de Policia, Pedro Montore; l’inspector cap de la Unitat Adscrita de la Policia Autonòmica, Fernando Gómez; el secretari general, José Antonio Cuadros; el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Emilio Argüeso; el comandant Óscar Saolín, de la companyia de Sant Vicent del Raspeig, en representació de la Guàrdia Civil; el tinent de la Guàrdia Civil de Santa Pola, Jorge Oliver i els regidors de Recursos Humans i Festejos, Juan de Dios Navarro i Inma Mora.

Als agents de les Forces i Cossos de Seguretat, s’hi sumen voluntaris de Protecció Civil, servicis preventius sanitaris i dotacions de bombers

El dispositiu comptarà concretament amb 2.053 policies locals, 1.200 agents de la Policia Nacional, 300 de la Guàrdia Civil i 34 de la Unitat Adscrita a la Policia Autonòmica. A més, s’hi sumen més d’un centenar de voluntaris de Protecció Civil, servicis sanitaris i dotacions de bombers que vetlaran pel bon funcionament de les festes. L’objectiu és donar seguretat a totes les celebracions festives que contempla la programació, amb especial atenció als menors i a les dones.

Tal com ha explicat l’alcalde, Pablo Ruz, “tindre unes bones festes es fonamenta en unes festes segures perquè sense seguretat no hi ha llibertat i sense llibertat no existix res del que nosaltres hem construït. Hem pujat el nivell de seguretat per a elevar també el nivell de tranquil·litat”.

Per la seua part, el comissari cap de la Policia Local, César Zaragoza, ha posat en valor que “Elx és una ciutat segura i que això es plasmarà en les festes patronals”. A més, Zaragoza ha confirmat que “l’escenari que manegem és de tranquil·litat, de festes pacífiques, on no esperem tindre grans problemes, però estem preparats per si ocorre el contrari. Les forces i cossos de seguretat de l’estat es desplegaran en tots els àmbits de manera coordinada i preparada per a poder enfrontar qualsevol incident”.