El Misteri d’Elx nominat a Millor Patrimoni Cultural per la revista Historia National Geographic

El Misteri d’Elx nominat a Millor Patrimoni Cultural per la revista Historia National Geographic

La candidatura en els I Premis + Història, pot votar-se a través de https://l.elche.es/hco0f fins al pròxim 10 d’octubre


El Misteri d’Elx ha sigut nominat en els I Premis +Historia, que ha convocat la revista Historia National Geographic, en la categoria de Millor Patrimoni Cultural. Des del passat 23 d’agost i fins al pròxim 10 d’octubre, es podrà donar suport a la candidatura votant a través de la pàgina web https://l.elche.es/hco0f.

Estos premis, de nova creació, pretenen reconéixer la divulgació i promoció de la història, el patrimoni i la cultura espanyola. Concretament, en la categoria de Millor Patrimoni Cultural, es premia “la millor manifestació o tradició, religiosa o pagana, oberta a un públic majoritari i sense biaix d’edat o condició, per definició popular” tal com explica la publicació National Geographic. El guardó reconeix l’arrelament de la festa o tradició, els valors que transmet i el seguiment que el públic fa d’ella.

El guardó reconeix l’arrelament de la festa o tradició, els valors que transmet i el seu seguiment per part del públic

El Misteri d’Elx està nominat al costat d’altres festes i tradicions com el Carnestoltes dels Indians de Santa Cruz de La Palma, a Canàries; Cigarrons de l’Entroido de Verín, a Orense; La Patum de Berga, a Barcelona i el Corpus Christi de Ponteareas a Pontevedra, Galícia. Els premis consten de 6 categories i els guanyadors es donaran a conéixer en el número de desembre de la revista Historia National Geographic.

El Misteri d’Elx és una representació d’origen medieval, un drama cantat que relata la Dormició, l’Assumpció i la Coronació de la Verge l’origen de la qual es remunta al segle XV. Esta dividit en dos actes: la Vespra i la Festa que se celebren el 14 i 15 d’agost, respectivament, a l’interior de la basílica de Santa Maria, la qual cosa converteix la representació en l’única al món que es representa dins d’una església.