Elx recupera la tradició de plantar tagetes en horts històrics per a la Batalla de Flors

Elx recupera la tradició de plantar tagetes en horts històrics per a la Batalla de Flors

Gràcies a la plantació en l’hort de Dins, la desfilada comptarà amb al voltant de 50.000 flors


L’Ajuntament d’Elx ha recuperat una de les tradicions que es realitzava en els horts il·licitans, com és el plantat de tagetes per a la posterior utilització en la Batalla de les Flors, un esdeveniment organitzat per la Federació Gestora de Festejos Populars i que tindrà lloc el pròxim 12 d’agost.

“Hui és un dia històric perquè recuperem una tradició que no es realitzava des de fa molts anys. És un compromís que vam assumir amb la Gestora i un compromís d’este govern de retornar l’ús agrícola als horts” ha indicat l’edil de Servicis Públics, Claudio Guilabert, que ha acudit a la recollida juntament amb l’alcalde, Pablo Ruz; l’edil de Festejos, Inma Mora, al president de la Federació Gestora de Festejos Populars, Fernando Jaén; les reines i dames de les Festes d’Elx i la pregonera de les Festes 2024, Rosana Perán.

Guilabert ha assegurat que esta “és una manera de retornar la vida als nostres horts que durant anys han estat abandonats” i ha anunciat que l’any vinent “no sols serà l’hort de Dins, sinó que tots els horts d’Elx comptaran amb plantacions de tagetes, gira-sols, plantes farratgeres o arbratges i magraners”.

Tal com ha assegurat Fernando Jaén, enguany es llançaran al voltant de 50.000 flors durant la batalla, “gràcies a la recuperació d’esta tradició que no es realitzava des de fa 35 anys, augmentem en quasi 20.000 les flors que s’utilitzaran en l’esdeveniment i, a més, seran procedents d’horts il·licitans”.

L’edil de Servicis Públics, Claudio Guilabert, ha assegurat que “esta és una manera de retornar la vida als nostres horts

Per la seua part, l’edil de Festejos, Inma Mora, ha posat en valor que “estem prop d’una de les dates més importants per als il·licitans i que tenim marcada en el nostre calendari com són les nostres festes patronals; i amb iniciatives com estes les nostres festes brillaran molt més”.

La plantació dels tagetes es va realitzar al juny i la recol·lecció total de les flors es realitzarà entre els dies 9 i 10 d’agost perquè arriben en òptimes condicions a les Batalla de les Flors.