Èxit dels Punts Violeta durant les Festes

Èxit dels Punts Violeta durant les Festes

Entre el 7 i el 15 d’agost s’ha donat informació a més de 2.000 persones en els 5 espais habilitats


Més de 2.000 persones han sol·licitat informació en els punts violeta habilitats per l’Ajuntament d’Elx durant estes festes d’agost. La regidora de Dona, Caridad Martínez, ha destacat la importància d’este servei que pretén informar, previndre i ajudar la ciutadania davant possibles casos d’assetjament i violència i tindre unes festes segures i de respecte cap a les persones.

Martínez ha recordat que enguany, per primera vegada, s’ha comptat amb 5 punts violeta durant les festes d’agost, 2 més que en 2023 en els quals han treballat promotores d’igualtat i psicòlogues. En concret, s’han instal·lat 3 punts fixos al Racó Fester del passeig de l’Estació, la barraca municipal i la barraca light amb prop de 800 atencions, al costat dels dos itinerants en la zona de barraques amb 375 i la zona centre, amb prop de 900.

L’objectiu d’este servei és informar, previndre i ajudar davant possibles casos d’assetjament i violència

Els objectius d’este servici són sensibilitzar la ciutadania per a previndre i eliminar tota mena de violència sobre les dones i especialment les agressions sexuals; informar la població per a educar joves i persones adultes, donar a conéixer els recursos i serveis disponibles per a l’atenció integral de les víctimes; coordinar actuacions amb la Policia Nacional, Policia Local, serveis sanitaris i recursos especialitzats; i aconseguir la màxima participació i implicació de la societat en la prevenció d’estes situacions.

Quant a actuacions d’ajuda han intervingut en 16 ocasions, bé per a acompanyament de xiques que se sentien en perill i avisaven a familiars perquè les arreplegaren en el punt violeta o per a ajudar persones en estat d’embriaguesa que necessitaven atenció sanitària. En només dos casos, es va avisar la policia perquè intervingueren davant una situació d’assetjament.

D’altra banda, la regidora de l’àrea ha recordat que enguany els punts violeta també han arribat a les festes de les pedanies amb nucli urbà, com és el cas de Torrellano, l’Altet, la Baia, la Foia, Matola i la Marina. Este servei continuarà en la nit de Halloween i de cap d’any.