La platja del Pinet acull el II Festival d’Havaneres

La platja del Pinet acull el II Festival d’Havaneres

La celebració tindrà lloc este divendres, 30 d’agost, i participarà la Coral Il·licitana juntament amb el Cor Rabins de Crevillent


La platja del Pinet acollirà el pròxim 30 d’agost a partir de les 21.00 hores la II edició del Festival d’Havaneres, un esdeveniment amb el qual mantindre i posar en valor una tradició de més d’un segle en la qual els veïns entonaven les seues veus i tocaven la guitarra arran de mar, al costat de la Torre del Pinet.

“La música tornarà a sonar al Pinet gràcies a esta tradició on els veïns canten havaneres a la llum de la lluna i a la vora de la mar”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Irene Ruíz, que ha destacat que enguany també col·labora en el festival l’Ajuntament de Crevillent, ja que molts dels veïns d’esta localitat participaven tradicionalment en el cant de les havaneres. “Volem potenciar i assegurar-nos que esta tradició no es perda”.

Este esdeveniment pretén mantindre una tradició de fa més d’un segle en la qual els veïns entonaven les seues veus i tocaven la guitarra arran de mar

Enguany participarà la Coral Il·licitana amb un repertori d’havaneres tradicionals com Paloma mensajera, Todas las mañanitas, Dichoso aquel o Era una flor, i per primera vegada es podrà escoltar una cançó composta pel crevillentí Ángel Planelles. A més, el Cor Rabins de Crevillent tornarà a formar part d’este festival amb la Golondrina, Canto de amor o Noches crevillentinas, acompanyat per la Rondalla Crevillentina, que històricament posaven la part musical de les havaneres amb les seues guitarres i bandurries. No faltarà tampoc per a tancar el festival la interpretació d’Aromas Ilicitanos i És Crevillent un tresor.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Crevillent, Mónica San Emeterio, ha destacat la importància d’esta tradició i ha convidat tots a anar a escoltar i cantar havaneres que són tan conegudes. “No podíem passar l’oportunitat de participar en este festival pels vincles emocionals que tenim amb esta platja”.

L’entrada és lliure i des de l’Associació Veïnal de la Marina han posat a la disposició dels veïns un autobús gratuït. A més, hi ha habilitat un aparcament en la zona antiga del càmping.