El govern municipal condemna el nou menyspreu del Govern d’Espanya a Elx en negar una subvenció per a digitalitzar la xarxa d’aigües

El govern municipal condemna el nou menyspreu del Govern d’Espanya a Elx en negar una subvenció per a digitalitzar la xarxa d’aigües

El projecte presentat per l’empresa municipal Aigües d’Elx apostava per la millora de l’eficiència hídrica


El regidor d’Aigües de l’Ajuntament d’Elx, Juan de Dios Navarro, ha lamentat la pèrdua de la subvenció a Aigües d’Elx per al seu projecte ‘Elx Oasi’ de digitalització de la xarxa d’aigua a través de les ajudes PERTE digitalització del cicle urbà gestionades pel Govern d’Espanya dins dels projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica i finançat amb fons europeus.

L’empresa mixta municipal es va presentar a esta segona convocatòria, que suposava una inversió superior als 5,6 milions d’euros, dels quals 4,6 eren subvencionables a través del PERTE i la resta per part d’Aigües d’Elx.

Navarro ha indicat que este projecte apostava per “millorar l’eficiència hídrica en el municipi, des de la presa d’aigua en alta fins a la depuració” a A més, ha assenyalat que esta actuació “pretenia situar el municipi d’Elx en l’avantguarda de la gestió intel·ligent en l’àmbit urbà del projecte Smart City i la ciberseguretat”.

Segons el regidor de l’àrea, Juan de Dios Navarro, l’actuació “pretenia situar Elx en l’avantguarda de la gestió intel·ligent en l’àmbit urbà del projecte Smart City”

D’esta manera, segons Navarro, “amb la no adjudicació de la subvenció sol·licitada, s’han quedat sense partida pressupostària actuacions generals que beneficien el conjunt de la població d’Elx”. És el cas del major control de la qualitat i cabals en les preses en alta i ampliar el control diari de la qualitat de l’aigua en la xarxa.

D’altra banda, s’ha referit a l’ampliació de la sectorització de la xarxa d’aigua potable del 85% actual al 100% i dels mitjans tecnològics per a la busca de fugides en la xarxa d’aigua potable. També a l’ampliació del mesurament d’intel·ligent de comptadors existent amb la incorporació de telelectura a tots els comptadors de reg municipals i de grans consumidors.

En l’àmbit de sanejament de les aigües residuals, este projecte incloïa un major control en continu de la xarxa de sanejament i vigilància en el control d’abocaments al medi, a més de la implantació d’una plataforma de control intel·ligent en les depuradores i el desenvolupament d’un bessó digital per a la depuradora dels Arenals per a major eficiència de la planta.

Així mateix, es dotava a la gestora de ferramentes informàtiques centralitzades per a la presa de decisions basades en dades, a fi d’aconseguir una millor gestió i qualitat dels recursos hídrics, materials i humans.