Les ajudes al permís de conduir i títols d’anglés per a joves poden sol·licitar-se a partir de l’1 de setembre

Les ajudes al permís de conduir i títols d’anglés per a joves poden sol·licitar-se a partir de l’1 de setembre

Es tracta d’ajudes per a joves d’entre 18 i 30 anys amb la finalitat de dotar-los de ferramentes que els puguen ser útils en la busca d’ocupació


La Regidoria de Joventut ha anunciat que el pròxim 1 de setembre s’obrirà el termini per a presentar les sol·licituds a les ajudes al permís de conduir, així com a les ajudes a l’obtenció d’un títol d’anglés per a joves.

Així ho ha recordat la regidora de l’àrea, María Bonmatí, que ha explicat que són ajudes que l’Ajuntament posa a la disposició de tots els joves il·licitans d’entre 18 i 30 anys amb la finalitat d’ajudar-los tant a ells com a les seues famílies en l’obtenció de ferramentes que puguen facilitar-los l’obtenció d’una ocupació.

El termini per a per a presentar les sol·licituds estarà obert fins al 30 de setembre

Les ajudes al pagament del permís de conduir podran sol·licitar-les tots aquells joves que hagen adquirit una llicència de categoria A (motocicleta), B (cotxe), C (camió) i D (autobús), entre l’1 de gener i el 30 de setembre de 2024. La quantia màxima de l’ajuda serà de 350 euros que servirà per a cobrir els gastos de la matrícula, les classes teòriques o pràctiques, els gastos de tramitació de l’expedient, els costos de l’emissió de l’examen psicotècnic i les taxes de la DGT per a obtindre el dret a realitzar l’examen, així com l’expedició del permís de circulació.

D’altra banda, quant a les ajudes a l’obtenció de títols d’anglés, es concediran en total 200 de 100 euros cadascuna entre joves d’entre 18 i 30 anys que les sol·liciten i que aconseguisquen l’acreditació del nivell B1, B2 o C1 d’anglés entre l’1 de gener i el 15 de setembre de 2024.

Per a ambdós ajudes serà un requisit indispensable estar empadronat a Elx. Podran sol·licitar-se fins al 30 de setembre a través de la seu electrònica o des de qualsevol OMAC. Les ajudes es repartiran en funció a un barem de valoració que tindrà en compte la renda familiar de la unitat de convivència, el nivell del títol obtingut i la discapacitat.