Les arrels, la tradició i la família centren el pregó de l’alcalde Pablo Ruz d’inici a la Fira de Guadix 2024

Les arrels, la tradició i la família centren el pregó de l’alcalde Pablo Ruz d’inici a la Fira de Guadix 2024

Ruz ha entregat d’obsequi una imatge de la Verge de l’Assumpció al seu homònim a Guadix i ha rebut una representació artesanal de la localitat accitana


L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, ha sigut l’encarregat de donar inici a la Fira i les Festes de Guadix 2024 amb un emotiu pregó que no ha deixat indiferent ningú dels presents en l’acte celebrat a la plaça de la Constitució de Guadix, als peus de la seua imponent catedral de l’Encarnació.

Abans de començar el seu discurs, Ruz ha volgut agrair la presència de desenes d’il·licitans que s’han acostat al municipi granadí per a acompanyar-lo en la seua labor de pregoner de la Fira, no sense donar les gràcies a l’alcalde de la localitat granadina, Jesús Rafael Lorente i a tota la corporació municipal. Una vegada finalitzats els agraïments, l’alcalde d’Elx, ha començat el pregó amb un sentit recital de poesia on cadascun dels seus versos han estat dedicats a Guadix.

“És un regal, d’eixos que formen part de la caixa dels records del cor, poder ser ací esta nit pregonant la vostra Fira i Festes. Un net de Guadix que ara és el primer servidor dels il·licitans com a alcalde pronunciant el pregó a la ciutat que, de forma molt important, m’ha fet ser i de la qual van haver de marxar els meus avis fa quasi 70 anys”, ha continuat.

Un pregó en el qual ha estat molt present la seua família i ha girat especialment entorn a la seua àvia paterna, “accitana que va haver de marxar a Elx però el cor de la qual va quedar per sempre pres al seu poble, Guadix. Vull que les meues paraules siguen un homenatge a tantes dones valentes, mares, esposes, dones treballadores i entregades que van haver de marxar un dia amb la seua família per a buscar un futur diferent”.

Un altre dels punts que ha destacat Ruz en el seu discurs ha sigut el concepte d’arrelament i el de tradició. “Està nit ací venim a exaltar l’arrel, les arrels profundes d’un orgullós net de Guadix que va aprendre a estimar esta terra encara sense haver-la conegut, tan sols pels records que em contava la meua àvia. La Fira accitana és tradició i la tradició juntament amb l’arrelament són dos conceptes indissolubles”.

Per a concloure, Pablo Ruz ha fet una crida als accitans a viure les seues festes, “que Guadix vibre, cante, rese i s’estremisca estos dies amb tota la tradició i la bellesa d’una fira de fama i molt arrelada profunda que us fa ser el que hui sou”. Per a finalitzar el seu discurs ha animat el públic present a posar el fermall final al pregó al crit de “Visca Guadix!, Visca Andalusia!, ‘Visca la Verge de les Angoixes!, Visca Espanya!”.

Abans de l’acte, l’alcalde d’Elx ha visitat les instal·lacions de l’Ajuntament de Guadix al costat del seu alcalde, Jesús Rafael Lorente. Durant la recepció, Pablo Ruz, ha entregat un obsequi al seu homònim a Guadix, una imatge de la Verge de l’Assumpció. Per part seua, Lorente, ha entregat a Ruz i la seua família una xicoteta representació artesanal de la localitat accitana.