Les obres de condicionament de la senda del Vinalopó entren en la seua recta final

Les obres de condicionament de la senda del Vinalopó entren en la seua recta final

L’actuació conclourà al setembre i inclou la instal·lació de taules i bancs rústics al llarg dels 40 quilòmetres, senyalització i panells informatius i passarel·les de fusta


Els treballs de condicionament de la sendera circular del riu Vinalopó han entrat en la seua recta final i està previst que concloguen al començament del mes de setembre. El regidor de Medi Ambient, José Antonio Román, ha visitat les obres al llarg de la senda de 40 quilòmetres per tot el camp il·licità, des del nucli urbà fins a la costa, i donar a conéixer alguns dels punts emblemàtics del municipi.

“Esta senda representa el que és Elx. Envoltat de palmeres, tamarius i un riu amb vida pròpia. Es tracta de posar en valor el patrimoni natural tan ric que té Elx i contribuir al fet que la gent arribe al medi ambient i el medi ambient a la gent”, ha indicat Román, que ha apuntat que este projecte de recuperació ambiental oferirà als ciutadans la possibilitat de conéixer un entorn tan espectacular com el llit del riu, la serra del Molar, la Marina o les dunes del Pinet.

El regidor de Medi Ambient, José Antonio Román, ha destacat la importància d’este projecte perquè “il·licitans i turistes gaudisquen de la naturalesa i recórreguen el llit del riu de bellesa incalculable”

Els treballs s’han dut a terme en quatre trams. D’una banda, en el llit del riu al seu pas per Atzavares Baix, Algorós i Daimés; el segon tram en els saladars, platges i dunes entre Daimés i la Marina. Un altre punt, en la Serra del Molar, a la pedania de la Marina i finalment, al parc natural del Fondo i a les pedanies de Puçol, l’Algoda i Algorós. A més, comptarà amb derivacions cap a l’Alcúdia i el Molar.

Esta actuació suposa la instal·lació de bancs i taules rústiques en diverses zones de descans i senyalització al llarg dels 40 quilòmetres de senda. “En estes zones de descans també està prevista la plantació d’arbres per a donar ombra als caminants”, ha explicat Román, que ha apuntat que els panells informatius estaran llestos els pròxims dies. D’altra banda, s’han construït passarel·les de fusta i metàl·liques per a garantir la seguretat.

L’actuació s’emmarca dins del Pla de Sostenibilitat Turística d’Elx i és finançat amb els fons europeus Next Generation per una mica més de 290.000 euros.