Les obres de pluvials reduïxen la concentració d’aigua a la carretera de Santa Pola

Les obres de pluvials reduïxen la concentració d’aigua a la carretera de Santa Pola

L’actuació finalitzada fa a penes unes setmanes tracta de solucionar el greu problema d’inundacions per l’abocament d’aigües del barranc de Sant Antoni durant episodis de pluges abundants


El regidor d’Aigües, Juan de Dios Navarro, ha visitat les obres de pluvials que ha realitzat l’Ajuntament d’Elx a l’entorn de la carretera de Santa Pola, la CV-865, a l’altura de la Venda Durá. Una actuació que va concloure fa diverses setmanes i que ha permés reduir la concentració d’aigua i evitar inundacions durant l’episodi de pluges abundants com el del passat 14 d’agost, quan es van registrar al voltant de 30 litres/m² en alguns punts.

Navarro ha destacat que esta actuació a l’entorn del barranc de Sant Antoni “ha permés que no es creen els problemes registrats en els últims 30 anys davant episodis de pluges abundants, que negava la CV-865, afectava molts veïns d’Atzavares Alt i Baix i negocis de la zona i impedia la circulació per esta carretera”.

El responsable de l’àrea ha recordat que esta és una intervenció provisional, però que pretén solucionar un greu problema d’inundacions en la carretera per l’abocament d’aigües del barranc de Sant Antoni, d’ací la necessitat de l’Ajuntament d’actuar de manera immediata amb fons municipals “per a donar una solució útil i eficaç a curt termini i evitar danys majors”. A més, ha apuntat que l’actuació definitiva seria la construcció d’un tanc de tempesta que puga drenar l’abocament en la zona del barranc i que és responsabilitat del Ministeri.

Tal com ha explicat Navarro, amb esta actuació les primeres aigües d’escorrentia continuen pel camí vell d’Elx – Santa Pola gràcies a la construcció d’una conducció per a derivar cabals al segon canal de desviació. D’esta manera, l’aigua es canalitza per trapes cap al sud del Camp d’Elx a través del ramal de séquies juntament amb la construcció d’un mur de contenció en la part que enfronta al barranc de Sant Antoni.

Amb este sistema s’ha ampliat la capacitat de la infraestructura existent, ja que l’aigua es dirigia cap a la carretera de Santa Pola i ara es reconduïx per a abocar-la en el canal de desviació que hi ha a prop per a intentar reutilitzar l’aigua.

En este sentit, un dels punts conflictius en períodes de pluges abundants per l’abocament d’aigües del barranc de Sant Antoni és el tram de la Venda Durá. El seu propietari, Francisco Durá, ha destacat la millora que han suposat estes obres a l’entorn de l’establiment, ja que s’han reduït les inundacions que es produïen anteriorment i que obligaven el tancament del negoci. “Este és un assoliment important per als veïns i negocis com este”.