Les visites a l’oficina de turisme augmenten un 6% durant 2024

Les visites a l’oficina de turisme augmenten un 6% durant 2024

En l’acumulat de l’any el nombre de persones que sol·liciten qualsevol tipus d’informació sobre la ciutat arriba als 63.000


La regidora de Turisme, Irene Ruíz, ha destacat les xifres de visitants que ha aconseguit Elx en el que portem de 2024. Uns registres “molt positius des del punt de vista turístic en el qual més de 63.000 persones han visitat el nostre municipi des de gener fins a agost i que es traduïx en un increment del 6% respecte a l’any 2023”.

Quant a l’evolució de l’ocupació hotelera anual, les xifres també són molt positives, ja que l’acumulat anual oferix una ocupació hotelera del 82.75%, un 5.33% per damunt de la registrada en el mateix període de l’any anterior.

A més, la Marina Resort, un dels complexos turístics més importants de la Costa Blanca, que ha ampliat significativament la seua oferta d’allotjament i d’oci, manté en 2024 xifres d’ocupació rècord, amb un creixement del 7,9% respecte a 2023 en l’acumulat anual fins al mes de juny i durant la temporada estival ha registrat una ocupació tècnica del 100%.

Altres serveis turístics que complementen l’oferta turística de la ciutat, oferixen també dades de creixement respecte al passat any. És el cas del tren turístic amb un 30% més de viatgers o el servei de visites guiades amb un 12% més d’usuaris respecte a 2023.

L’evolució hotelera també creix respecte a 2023 amb un increment del 5,3% fins a arribar al 82,75%

A més, el passat 25 de juliol es va inaugurar el nou centre social dels Arenals “Estrella de les Mars” on es troba la Tourist Info Elx els Arenals del Sol. Es tracta d’una nova oficina de turisme amb una imatge actual, amb nou mobiliari facilitat per Turisme Comunitat Valenciana i major visibilitat respecte a l’anterior.

Quant a les dates concretes de les Festes d’Elx, les dades de visitants globals a les oficines de turisme han superat els 5.600. En este sentit, ha sigut molt significatiu l’increment de visitants que ha rebut el punt d’informació turística habilitat per segon any consecutiu a la Glorieta, amb més de 1.600 visites, i un creixement pròxim al 40%. L’ocupació hotelera mitjana en el nucli urbà durant els dies de festes ha sigut del 98%.

Quant a la procedència dels turistes i visitants, principalment els visitants nacionals procedien de la Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya, Andalusia, Múrcia i Castella-la Manxa. Quant als estrangers, predominen els provinents de França, el Regne Unit i Alemanya. A més, aprecia un augment de turistes de Bèlgica, però també holandesos, escandinaus i portuguesos. Al mateix temps, es manté la tendència de visitants dels Països de l’Est i Itàlia.

D’altra banda, també s’ha realitzat durant les setmanes prèvies a les festes d’agost una campanya de promoció en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, regió de Múrcia i a la província d’Albacete, per a donar a conéixer i potenciar tota l’activitat i programa d’actes de les festes d’agost, que ha aconseguit un volum d’impacte d’uns 5 milions en mitjans en línia i xarxes socials i entorn dels 10 milions d’impactes en mitjans offline. La pàgina web de Visitelche també ha rebut durant la campanya de promoció de festes més de 120.000 consultes, entorn d’un 20% més que l’any passat.