Les visites al museu de la Festa augmenten prop d’un 20% durant 2024

Les visites al museu de la Festa augmenten prop d’un 20% durant 2024

Més de 35.000 persones van passar pels museus municipals entre gener i juliol, el 60% de les quals corresponen al MAHE


Els tres museus municipals oberts al públic durant 2024 han registrat més de 35.000 visites en els set primers mesos de l’any. L’espai cultural que ha experimentat un major increment ha sigut el Museu de la Festa, que entre gener i juliol va rebre un total de 6539 visitants, un 19% més que en el mateix període de l’any anterior.

Del total de visitants, una mica més de 5.000 corresponen a turistes nacionals, en la seua majoria de Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia i Madrid, encara que el públic il·licità ha sigut el majoritari amb una mica més de 2.000. En el cas del visitant estranger, van anar al voltant de 1.500, i destaca la presència de turistes de Països de l’Est, França, Alemanya, Amèrica del Nord i del Sud i el Regne Unit.

Este museu ocupa una part de l’ermita de Sant Sebastià, on es mostra un muntatge audiovisual que introduïx l’espectador en el Misteri a més d’una secció expositiva que reunix textos explicatius, fotografies, maquetes i peces que formen o van formar part del drama assumpcionista.

El període de l’any amb major afluència va ser el de primavera i Setmana Santa

El Centre d’Interpretació del Palmerar també ha aconseguit un increment d’una mica més del 5%, en passar dels 6.265 dels primers mesos de 2023 als 6.600 d’enguany. El turisme nacional és el majoritari amb prop del 65%, principalment il·licitans (quasi 2.000) però també de la resta de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Madrid, Catalunya i Andalusia. Respecte al turisme estranger, van anar una mica més de 2.300 (35,21%), dels quals la mitat van ser francesos, i la resta destaquen de Països de l’Est, Holanda, Bèlgica o el Regne Unit.

Este espai situat a l’hort de Sant Plàcid i instal·lat en una casa típica del segle XIX mostra les peculiaritats del Palmerar d’Elx, la seua història i evolució. Conté audiovisuals, objectes i pantalles tàctils amb els quals configurar la imatge global d’este paisatge Patrimoni de la Humanitat. A més, es pot accedir a l’hort per a contemplar les seues espècies vegetals, cultius i sistema tradicional de reg i s’exhibix el treball de palmerero.

Així mateix, el museu més visitat de la ciutat és el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE), amb el 60% del total de les visites i que en els set primers mesos de l’any 2024 ja ha rebut més de 21.000. Igual que en el Museu de la Festa i el Centre d’Interpretació del Palmerar, el nacional és el turisme majoritari amb el 72% (destaca Comunitat Valenciana, Madrid, Andalusia i Múrcia) enfront del 28% de l’estranger, on destaca França, Països de l’Est i el Regne Unit. A més, el període de major afluència en tots ells és el de primavera i Setmana Santa.

D’altra banda, destaca la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art Contemporani d’Elx (MACE) que va reobrir a finals de 2023 després de quasi quatre anys tancada per problemes tècnics i que en este 2024 ha destacat amb l’exposició Figures i Ficcions, de Daniel Coves, i ara Nous Orígens. 70 anys d’investigació creativa, de López-Soldado.