Llum verda als tràmits del projecte de nova museïtzació del Museu de la Festa

Llum verda als tràmits del projecte de nova museïtzació del Museu de la Festa

El projecte inclou la millora de l’accessibilitat i el contingut museològic després de més de 25 anys des de la seua obertura


La Junta de Govern Local ha aprovat l’inici de l’expedient per a l’adjudicació del contracte de servicis d’execució material del projecte de nova museïtzació del Museu de la Festa després de més de 25 anys des de la seua obertura al públic.

La regidora de Cultura, Irene Ruíz, ha assenyalat que este projecte està inclòs dins del Pla de Sostenibilitat Turística i “respon a la necessitat de renovació d’este espai, alhora que canviar el concepte i millorar el seu contingut museístic”.

Esta actuació aposta per la millora de l’accessibilitat i la part museològica en els dos espais que componen este museu, tant l’ermita de Sant Sebastià on albergar els continguts generals de la Festa, origen i posada en valor, a més de l’espai contigu en el qual contindre el desenrotllament detallat del patrimoni del Misteri d’Elx i tots els seus elements, amb una part més interactiva per part del visitant.

L’actuació és finançada amb una aportació de 400.000 dels fons europeus Next Generation

El projecte és finançat amb 400.000 euros a través dels fons europeus Next Generation.

En la reunió de la Junta de Govern Local celebrada el dijous 29 d’agost 2024 també s’ha aprovat l’inici de l’expedient per a l’adjudicació del contracte de subministrament de lluminàries led per a camps de futbol 5, 6 i el camp de rugbi de la ciutat esportiva. Una actuació que es prolongarà durant un mes amb un pressupost base de licitació de 159.145 euros.

D’altra banda, el portaveu adjunt de la Junta de Govern Local, Claudio Guilabert, ha assenyalat l’acord d’una addenda al conveni de col·laboració amb l’Associació Comunitat Islàmica Al-Taufik per al cofinançament dels gastos del seu menjador social, que passa de 65.000 a 78.000 euros. A més, s’ha aprovat una altra addenda al conveni amb Creu Roja per a desenvolupar els projectes de ‘Intervenció Integral amb persones en entorns de prostitució’ i d’‘Atenció Integral a persones en situació de sensellarisme’. Un conveni que passa de 27.000 a 35.000 euros.