Policia Local realitza inspeccions en els punts de venda de pirotècnia autoritzats fins al 13 d’agost

Policia Local realitza inspeccions en els punts de venda de pirotècnia autoritzats fins al 13 d’agost

Els agents comproven les autoritzacions administratives, els productes pirotècnics i el compliment de les mesures de seguretat que establix la llei


La Policia Local d’Elx ja ha començat les inspeccions de seguretat dels diferents punts de venda de pirotècnia en el municipi. Un dispositiu especial que es prolongarà fins al pròxim 13 d’agost, dia de la Nit de l’Albà, a causa de l’increment de l’ús de la pólvora durant estos dies, centrat en el control de venda, emmagatzematge i transport del material pirotècnic.

Els agents comproven les autoritzacions administratives, els productes pirotècnics i el compliment de les mesures de seguretat que establix la llei. Segons l’inspector de la Unitat d’Activitats de la Policia Local d’Elx, José Antonio Corrales, esta tasca es du a terme en tots els locals autoritzats per la Regidoria d’Obertures.

Enguany s’han habilitat 28 punts de venda en el municipi, dels quals 21 són fixos durant tot l’any, i set casetes

Durant la inspecció es realitza un “repàs de la normativa d’explosius i els agents comproven les autoritzacions i mesures de seguretat quant a distància de prestatgeries, sistema d’alarmes, seguretat en el magatzem, il·luminació o mètodes d’extinció”. Segons Corrales, les principals anomalies estan relacionades amb problemes en l’homologació dels productes respecte al catàleg oficial, que suposa la retirada immediata per a la venda al públic.

D’altra banda, es té en compte l’edat de llançament de productes pirotècnics en funció de la categoria. Així, ha apuntat que la categoria F1 es destina a majors de 12 anys; la F2, a majors de 16 i la F3, a majors de 18 anys. En este sentit, l’inspector de la Policia Local ha recordat que a la Comunitat Valenciana existix una sèrie d’excepcions, ja que amb una autorització paterna de declaració responsable l’edat en la categoria F1 es pot rebaixar fins als 8 anys i, en el cas de F2, als 10 anys.

Enguany s’han habilitat 28 punts de venda en el municipi, dels quals 21 són fixos durant tot l’any, i set casetes. Segons Corrales, estes inspeccions es realitzen diverses vegades en els diferents locals autoritzats.