Ajuntament i entitats tracen el futur cultural i fester per a fer d’Elx un referent

Ajuntament i entitats tracen el futur cultural i fester per a fer d’Elx un referent

Les regidores de cada àrea van destacar en la trobada la necessitat d’acostar la cultura a la ciutadania o potenciar totes les festes que se celebren al municipi


El Saló de Plens va acollir la tercera trobada amb la societat civil, en este cas amb entitats i associacions culturals i festeres del municipi d’Elx. En la convenció van participar prop d’una trentena d’entitats culturals i una mica més d’una desena d’entitats festeres, així com l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz; la regidora de Cultura, Irene Ruiz; la de Festejos, Inma Mora i diversos membres del govern municipal.

En la seua intervenció, Irene Ruiz, va repassar les actuacions que s’han realitzat al llarg de l’últim any “amb l’objectiu de dur a terme una programació cultural atractiva i variada, però sobretot per a acostar la cultura als ciutadans”.

 

En este sentit, Ruiz va destacar l’adequació i recuperació d’espais culturals i va afegir que “s’ha potenciat també la programació cultural de tots els espais culturals i amb major èmfasi en el Gran Teatre, l’Escorxador i La Llotja, així com els festivals”.

De la mateixa manera, Ruiz va recordar la millora de l’oferta museística i patrimonial de la ciutat amb la reobertura de la Torre dels Vaïllos, la posada en marxa de la Seu del Museu de Puçol a l’hort dels Pontos, la reobertura de la sala d’exposicions temporals del MACE o la posada en marxa de la I Nit en Blanc, prevista per al 28 de setembre.

La regidora de Cultura, a més, va incidir en els reptes que encara queden per davant en matèria cultural com ara noves programacions o l’increment de l’oferta cultural del municipi, la creació de paquets culturals per a promocionar Elx com a destinació turística i la millora i adequació d’altres espais.

“I un dels reptes més importants és l’any jubilar amb motiu del 75 aniversari del dogma de l’Assumpció, que suposarà un fort impuls de l’activitat cultural però també turística i comercial del municipi, convertint-lo en un dels referents culturals més importants de la comunitat” va assegurar a més Irene Ruiz.

Entre les peticions de les entitats destaca la possibilitat de comptar amb un gran espai per a celebració d’esdeveniments o l’ampliació de l’oferta hotelera a la ciutat

Quant a l’àrea de Festejos, la regidora de l’àrea, Inma Mora, va traslladar a les entitats festeres i culturals que des de l’Ajuntament d’Elx s’ha tractat de potenciar les festes d’Elx perquè estes contribuïsquen a la dinamització comercial i turística de la ciutat. A més de les millores en la Nit de l’Albà, Mora va destacar les Festes de Nadal ja que “és la primera vegada que els il·licitans no han hagut d’eixir d’Elx per a gaudir de la il·luminació i la programació nadalenca d’altres municipis, sinó que, per contra, han vingut visitants d’altres municipis a Elx”.

En una trobada d’una mica més de dos hores, les entitats i associacions culturals i festeres van traslladar una sèrie de propostes al govern municipal “per a fer d’Elx un referent al sud de la Comunitat Valenciana” entre les quals van destacar: dotar Elx d’un gran espai o auditori per a la celebració de grans esdeveniments com ara concerts, festes, fires o espectacles; ampliar l’oferta hotelera a la ciutat i fidelitzar el turisme perquè pernocte a la ciutat; promocionar i potenciar el Palmerar il·licità; aconseguir la cessió de la Dama d’Elx; la creació d’un bo turístic; apostar per una xarxa de museus de la ciutat d’Elx o que hi haja una major col·laboració entre entitats per a oferir una programació cultural i festera, si cap, més completa.

Després de la trobada, Irene Ruiz, va valorar com a “positiva la reunió mantinguda en la qual se li dona veu a tots els ens que són l’actiu més important que té la societat il·licitana a nivell cultural”.