Avancen les obres que conclouran l’anell ciclista a l’avinguda de la Universitat

Avancen les obres que conclouran l’anell ciclista a l’avinguda de la Universitat

El carril bici transcorrerà per la via de servei on s’instal·laran protectors i tanques perquè siga més segur per als usuari


L’Ajuntament continua amb les obres d’instal·lació de carrils bici que finalitzaran l’anell ciclista que transcorre pels voltants del municipi. Prop de 3 quilòmetres de carrils bici que van començar a l’entorn de l’Hospital General d’Elx i que conclouen a l’avinguda de la Universitat.

Fins allí s’ha desplaçat el regidor de Serveis Públics, Claudio Guilabert, a comprovar de primera mà l’avanç dels treballs d’un projecte que “aposta per la mobilitat sostenible i el medi ambient i que suposa una inversió de 1,2 milions d’euros finançats amb fons europeus”.

Guilabert ha explicat que el projecte d’implantació d’estos carrils bici a l’avinguda de la Universitat ha patit canvis significatius respecte al projecte inicial. “En un principi el carril bici anava a anar per la mitjana de la carretera, la qual cosa suposava la tala de totes les palmeres. Per això hem traslladat els carrils a la via de servei on a més s’instal·laran protectors i es plantaran tanques”, ha assegurat.

Es tracta d’una aposta per la mobilitat sostenible i el medi ambient que suposa una inversió de 1,2 milions d’euros finançats amb fons europeus

L’execució d’esta infraestructura ja es troba al 30% i està previst que finalitze en un termini de 8 mesos. A més, el regidor ha anunciat que “estem treballant per a ampliar els carrils bici sempre en col·laboració amb els enginyers municipals i la Unitat de Trànsit de la Policia Local, perquè es faça de la manera més ordenada possible i vetlant sempre per la seguretat tant dels cotxes com de vianants i usuaris de bicicleta o vehicles de mobilitat personal”.

En este sentit, Claudio Guilabert assegura que des de la Regidoria de Serveis Públics i Mobilitat s’està estudiant la connexió mitjançant carrils bici de la zona comercial que va des del Centre Comercial l’Aljub fins al Parc Comercial El Salze.