Comencen les obres de reparació de la conducció d’aigües pluvials del carrer Camilo Flammarion

Comencen les obres de reparació de la conducció d’aigües pluvials del carrer Camilo Flammarion

Aigües d’Elx ha invertit 137.950 euros en la reparació i condicionament de la conducció fins al buit sota l’escola Fundació Salut Infantil


Les obres de reparació i millora de la conducció d’aigües pluvials del carrer Camilo Flammarion han començat esta setmana per part d’Aigües d’Elx amb una inversió de 137.950 euros. Estes obres formen part del conjunt d’actuacions que es van iniciar l’any passat quan l’equip d’inspecció de sanejament d’Aigües d’Elx va detectar un buit provocat per un estrenyiment de les aigües pluvials al riu sota l’escola Fundació Salut Infantil.

En esta fase de reparació s’han iniciat els treballs per a millorar la conducció d’estes aigües amb la instal·lació d’un registre de 800 mm de diàmetre per a afavorir el descens segur i ràpid Al pou del carrer Camilo Flammarion.

 

Per a assegurar eixa conducció es realitzarà un encofrat de la galeria amb la demolició manual de l’antiga volta intermèdia i així poder reconstruir part del mur derruït pel desgast del pas de les aigües pluvials.

L’actuació consistix en la instal·lació d’un registre de 800 mm de diàmetre per a afavorir el descens segur i ràpid de les aigües al pou d’este carrer

En la segona setmana de setembre està previst que comencen les actuacions que reforçaran la resistència perquè la galeria puga suportar el pes de l’aigua una vegada forjat. Estos treballs es repetiran cada 7 dies, que és el temps estimat perquè aconseguisca un 90% de resistència, fins a aconseguir el farciment complet del buit.

Al juny de 2023, Aigües d’Elx va realitzar una primera actuació per a la substitució de 10 metres de conducció, amb l’objectiu d’ampliar el diàmetre de 600 mm a 1.200 mm amb la finalitat d’evitar l’estrenyiment de la galeria. D’esta manera, s’ha aconseguit que siga el mateix diàmetre al llarg de la galeria i evitar així l’efecte embut que s’havia estat produint.