Comencen les obres per a apuntalar la façana del Baix Vinalopó davant la presència de clivelles

Comencen les obres per a apuntalar la façana del Baix Vinalopó davant la presència de clivelles

Es tracta d’una mesura de seguretat i prevenció que es realitza a petició de la Conselleria que assumirà el cost de la reparació


La regidora d’Educació, María Bonmatí, al costat del regidor de Serveis Públics, Claudio Guilabert, han anunciat que este dilluns s’inicien les obres per a apuntalar la façana oest del CEIP Baix Vinalopó. Una mesura de seguretat i prevenció després de l’informe emés per la Conselleria d’Educació en el qual alertava de presència de clivelles.

“El mes de gener passat vam rebre un requeriment per part de la Conselleria que deia que l’Ajuntament havia d’actuar de manera urgent per a apuntalar la façana de l’edifici perquè amb la retirada del fibrociment l’any 2022 es van detectar clivelles” ha explicat Bonmatí. Es tracta del segon informe sobre aquest tema, ja que l’anterior es va rebre al novembre de 2022, durant la legislatura passada, però no es va arribar a actuar.

L’actuació es realitzarà en horari no lectiu, finalitzarà al llarg d’esta setmana i no suposarà cap risc per a alumnat i professorat

Els treballs d’apuntalament de la façana començaran esta mateixa vesprada i s’acabaran durant la jornada del dimecres 18 de setembre. “Es tracta d’una obra que la Conselleria ha de licitar per un valor estimat de 300.000 euros, però mentres es fa este treball l’Ajuntament havia de garantir la seguretat i el bon funcionament del centre” ha assegurat María Bonmatí.

A més, ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a les famílies i ha assegurat que “la comunitat educativa està informada i que l’actuació d’apuntalar la façana es fa únicament per prevenció pel que el col·legi continua sent totalment segur”.