L’Ajuntament d’Elx invertix 450.000 euros per a millorar col·legis públics

L’Ajuntament d’Elx invertix 450.000 euros per a millorar col·legis públics

El curs començarà el pròxim dilluns per a 33.000 alumnes amb “total tranquil·litat” tal com ha assegurat l’alcalde, Pablo Ruz


A poc més de dos dies que comence el nou curs escolar 2024/2025, l’alcalde Pablo Ruz, juntament amb l’edil d’Educació, María Bonmatí, han visitat el CEIP Verge de l’Assumpció per a comprovar les millores que s’han realitzat en el centre. Actuacions que, a més, s’han dut a terme en més d’una vintena de col·legis i escoles infantils del municipi perquè les instal·lacions estiguen en òptimes condicions per a la tornada a les aules.

“Hem invertit 450.000 euros en millores en els centres públics” ha indicat l’alcalde que ha afegit que “el curs començarà el pròxim dilluns per a 33.000 alumnes amb total normalitat”. Entre les actuacions, Ruz ha destacat la col·locació de pèrgoles per a ombra en fins a nou col·legis, la plantació d’arbres en molts d’estos o la retirada de fibrocement en els tres centres on encara hi havia presència d’este material: el CEIP L’Alcúdia, el CEIP Sanchis Guarner i el CEIP Miguel de Cervantes.

Entre les actuacions en més d’una vintena de centres, destaca la col·locació de pèrgoles, plantació d’arbres, retirada de fibrociment i reparació de pistes

Per la seua banda, l’edil de l’àrea, María Bonmatí, ha explicat que s’han realitzat obres importants en els centres com ara reparació de pistes, canvis de sòl o xicotets treballs realitzats per les brigades municipals com ara actuacions de fusteria, fontaneria, reparació de cuines, adequació de banys o la creació de noves aules experimentals com la de la Foia, que este curs acollirà xiquets de 0 a 3 anys, entre moltes altres.

Pablo Ruz,  a més, ha recordat que el govern municipal continua compromés amb l’ampliació del CEIP Rodolfo Tomás i Samper de l’Altet que “començarà quan Conselleria done l’autorització”; amb la instal·lació del gimnàs del CEIP Julio María López Orozco les obre del qual finalitzaran en les pròximes setmanes, així com amb la construcció del nou centre Les Arrels que està previst que comence a finals d’any. També ha destacat que els alumnes i professorat del CEIP La Pau de Torrellano i el CEIP La Baia inicien el nou curs amb instal·lacions noves.