El govern municipal s’obri a l’escolta activa de la societat civil il·licitana

El govern municipal s’obri a l’escolta activa de la societat civil il·licitana

Ho farà mitjançant trobades que tindran lloc la setmana vinent amb institucions, teixit econòmic i empresarial, associacions agràries i entitats socials, entre altres


L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, ha anunciat la convocatòria de diverses trobades entre el govern municipal i la societat civil il·licitana que tindran lloc la setmana vinent. Així ho ha anunciat en una reunió amb els mitjans de comunicació amb motiu de l’inici del nou curs polític.

“Convocarem a tota la societat civil que compon el municipi perquè el govern municipal expose tot el realitzat fins ara, quins són els eixos del nostre model ciutat i per a escoltar de manera activa i eficaç a l’entorn de la societat il·licitana”, ha indicat Ruz.

Es tracta de diverses trobades que tindran lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx i on tots els membres del govern municipal abordaran diversos temes i reflexions d’interés al costat d’associacions i entitats. “Una manera d’impulsar i sostindre una escolta activa obrint canals i diàlegs per a compartir, consensuar i definir diverses polítiques”, ha destacat l’alcalde.

A més, l’alcalde d’Elx ha destacat alguns dels projectes de ciutat més importants que finalitzaran en els pròxims mesos com el Passeig de Germanies, el Centre Social de Sant Antoni i el Pavelló Adaptat

Les diferents trobades se centraran en: Institucions com ara Universitats, Port i Aeroport; Teixit Econòmic i Empresarial; Associacions Agràries; Entitats Socials i Majors; Cultura i Festes; Esport; Districtes i Pedanis; Joves i Mitjans de comunicació.

D’altra banda, Pablo Ruz, s’ha referit també a les obres i projectes que estan realitzant-se a la ciutat i ha destacat algunes de les quals finalitzaran entre l’últim quadrimestre de l’any i principis de 2025 com és el cas del Passeig de Germanies, el Centre Social de Sant Antón o el Pavelló Adaptat.

A més, ha repassat alguns dels projectes que s’iniciaran en les pròximes setmanes com ara el nou Mercat Central, que 20 anys després eixirà a concurs este mes de setembre amb una inversió de més de 8 milions d’euros. Un altre dels projectes destacats és el de la construcció del centre cultural de Jayton, així com la remodelació de tot el seu entorn que actualment ja està en disposició d’adjudicar la redacció del projecte. Ruz també ha confirmat que continuaran les obres de millora en el barri de Carrús o Pisos Blaus; la implantació de plataformes úniques en José García Ferrández i Ausiàs March; la millora de voreres i asfaltat en ciutat i pedanies o l’ampliació del cementeri de Sant Agatàngel amb la construcció de nous nínxols.

En les pròximes setmanes s’iniciaran licitacions d’obres de gran rellevància com és el cas de la remodelació del barri Porfiri Pasqual; la licitació de la nova passarel·la d’Altabix sobre les vies per a unir la zona amb la Universitat; la reforma integral de la plaça del Congrés Eucarístic; la Ronda Sud i el Centre de Salut de Travalon.

Quant a centres escolars, l’alcalde ha recordat que el nou col·legi Els Arrels es troba en concurs per 7,4 milions d’euros i el Verge de la Llum ja ha començat les obres. La Diputació, per part seua, ha iniciat també les obres de l’edifici de la Fundació Salut Infantil a l’entorn de la carretera de Santa Pola, així com l’arranjament de la Séquia Major del Pantà.

Finalment, Ruz, ha indicat que este mes començarà el concurs internacional d’idees per a la redacció del document del nou Palau Provincial a Elx, la qual cosa establirà les bases per a l’elaboració del projecte definitiu que començarà a redactar-se durant l’any vinent.