Elx acull este diumenge la III edició de la marxa ciclista ‘Demolision bike’

Elx acull este diumenge la III edició de la marxa ciclista ‘Demolision bike’

La prova partirà des del passeig de l’Estació a les 9.00 hores i els 500 participants recorreran diferents paratges del municipi


El regidor d’Esports, J. Antonio Román, ha presentat la III edició de la marxa en bicicleta de muntanya ‘Demolision Bike’, una prova no competitiva per a ciclistes amb coneixement en l’esport de muntanya, amb un recorregut de 42 quilòmetres i un desnivell acumulat de 700 metres. La prova, organitzada pel club ciclista Demolision Bikers i en la qual col·labora l’Ajuntament d’Elx, se celebra este diumenge 15 de setembre a partir de les 9.00 hores amb eixida des del passeig de l’Estació.
Els 500 participants recorreran diferents paratges del municipi com el CAU o el Pantà amb l’objectiu de donar a conéixer la riquesa mediambiental d’Elx. “Tractem d’unir esport i medi ambient en una prova que ja s’ha convertit en un referent entre els esports de muntanya”, ha assenyalat Román, que ha fet una crida als ciclistes “a sensibilitzar-se amb el medi ambient, conservar-lo i protegir-lo”.
Román s’ha referit a més al caràcter solidari de la prova per a conscienciar a la població sobre el pàrkinson, la segona malaltia neurodegenerativa més important després de l’Alzhèimer i que cada vegada afecta una població més jove i realitzar una aportació econòmica, a través del patrocini i de les diferents donacions, en favor de la investigació. El repte el durà a terme una persona que des de fa 9 anys patix en el seu dia a dia els efectes causats per esta malaltia.
El regidor de l’àrea, José Antonio Román, ha destacat la importància d’ “unir esport i medi ambient”
El president del club ciclista Demolision Bikers, Francisco López, ha destacat la importància de “protegir al màxim el medi ambient en esta mena de proves en les quals es dona a conéixer el municipi i el seu patrimoni”. Així ha indicat que més de la mitat de participants venen de fora d’Elx, per la qual cosa també es convertix en un reclam turístic.
Tots els participants que arriben a meta rebran la seua medalla. “Es tracta de fomentar l’esport, perquè tots són guanyadors”. A més, s’entregaran trofeus als tres primers de cada categoria.
Per part seua, el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, José Enrique Gutiérrez, ha mostrat el suport a esta prova que s’ha convertit en un referent en marxes MTB a l’àmbit regional.