Elx celebra les activitats de l’Orgull LGTBIQ+ del 9 al 15 de setembre

Elx celebra les activitats de l’Orgull LGTBIQ+ del 9 al 15 de setembre

La programació inclou xarrades de conscienciació, activitats esportives, la manifestació amb la posterior lectura de manifest i diversos concerts al passeig de l’Estació


Elx torna, un any més, a celebrar l’Orgull LGTBIQ+ amb una sèrie d’activitats organitzades per l’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria d’Acció Social. La programació començarà el dilluns 9 amb diverses xarrades de conscienciació a les 19.00 hores al Centre de Congressos.

La primera d’elles, ‘Resiliencia y bienestar en la comunidad LGTBIQ+’ serà el 9 de setembre; el dimarts 10 s’impartirà ‘Gitanas y Gitanos, un color más del arcoíris’; ‘Realidades de las personas migrantes, delitos de odio y derechos humanos LGTBI’ tindrà lloc l’11 de setembre; el dijous 12 serà el torn de ‘Mi salud mental siendo LGTBIQ+A’ i el divendres 13 tindrà lloc la xarrada ‘Acera con Orgullo’.

Tal com ha detallat la regidora de l’àrea, Celia Lastra, les activitats amb motiu de l’Orgull LGTBIQ+ 2024, continuaran el dissabte 14 de setembre en el passeig de l’Estació on, de 09.30 a 13.30 hores, es duran a terme activitats esportives com ara ioga, zumba, entrenament personal, contacontes i jocs populars. De la mateixa manera, a les 10.00 hores s’instal·larà una fira provincial d’entitats LGTBIQ+.

El mateix dissabte a les 18.30 hores serà la concentració prèvia a la manifestació que partirà des de la plaça de l’Algeps i finalitzarà el seu recorregut al passeig de l’Estació, on tindrà lloc la lectura del manifest. Posteriorment, en el mateix lloc amenitzaran la nit els concerts de La Niña Delantro a les 21.00 hores, de Mia Wallas a les 22.10 hores i de Cascales DJ Set a les 23.30 hores.

L’endemà, 15 de setembre, el Centre Social 1 de maig, acollirà des de les 17.00 hores una sessió especial de de jocs de taula amb premis per als guanyadors i se celebrarà una ‘Bombo party musical’.