Elx impulsa un pla per a fomentar l’esport, el turisme i la captació d’esdeveniments nacionals i internacionals

Elx impulsa un pla per a fomentar l’esport, el turisme i la captació d’esdeveniments nacionals i internacionals

La iniciativa ‘Elx, un oasi d’experiències esportives’ pretén desenvolupar l’economia i el comerç local


L’Ajuntament d’Elx, VisitElche i la Fundació de l’Esport Il·licità desenvoluparan el pla ‘Elx, un oasi d’experiències esportives’ amb el qual impulsar el turisme i l’esport en el municipi. Un projecte que, segons el regidor de l’àrea, José Antonio Román, té tres 3 finalitats molt clares: potenciar l’esport, el creixement turístic esportiu i el desenvolupament de l’economia i el comerç local.

“Quants més projectes i esdeveniments portem a la ciutat, més persones venen a Elx, consumixen en el nostre comerç, dormen als nostres hotels i generen riquesa en el municipi”, ha assenyalat Román, que ha apuntat que es tracta de “posicionar Elx com a referent en l’àmbit turístic i esportiu i posar en el mapa un municipi en el qual cada cap de setmana més de 50.000 persones practiquen esport”.

Este dijous la Junta de Govern Local aprovarà la firma d’un conveni entre les tres parts i on l’Ajuntament aportarà un total de 80.000 euros a la Fundació, que serà l’encarregada de realitzar programes de captació i organització d’esdeveniments esportius de caràcter nacional i internacional. A més, es treballarà en la captació de stages esportius en el municipi i la difusió de la marca Elx Sport Experience.

 En el projecte participa l’Ajuntament, VisitElche i la Fundació de l’Esport Il·licità

En este sentit, ha indicat que es tracta d’atraure proves i stages de diferents disciplines esportives, esdeveniments populars, federats oficials i esdeveniments esportius d’espectacle des de categoria adult i sénior fins a xiquetes i xiquets que atrauen la visita dels pares.

El regidor de l’àrea, ha apuntat que des de la Regidoria d’Esports es pretén fomentar l’esport escolar de manera directa i l’aliança estratègica amb empreses privades que s’involucren en l’esport escolar. “Volem promocionar la vida sana i els hàbits saludables, fomentar els projectes formatius i treballar més per l’esport inclusiu”.