L’Ajuntament i l’IES Severo Ochoa s’unixen per a crear un directori virtual d’hostaleria i comerç

L’Ajuntament i l’IES Severo Ochoa s’unixen per a crear un directori virtual d’hostaleria i comerç

La regidoria de l’àrea i el centre educatiu han firmat un conveni de col·laboració perquè siguen els alumnes d’FP els qui desenvolupen la plataforma durant els seus anys de formació


La Regidoria de Comerç ha aprovat un conveni de col·laboració amb l’IES Severo Ochoa per a promocionar i fer costat al xicotet comerç d’Elx amb la creació de ferramentes que contribuïsquen a la millora de la competitivitat i la dinamització de comerciants i hostalers.

“Es tracta d’un projecte que posaran en marxa els alumnes d’FP de Comerç i Informàtica de l’institut Severo Ochoa i que consistirà a desenvolupar una aplicació on apareguen tots els locals comercials i d’hostaleria il·licitans” ha explicat la regidora de l’àrea, Caridad Martínez.

La digitalització serà la línia central de la formació amb l’objectiu de crear un directori virtual que aconseguisca reforçar la visibilitat del comerç de proximitat d’Elx. Martínez ha destacat que els alumnes del centre podran treballar en primera persona amb els comerciants i hostalers de la ciutat i alhora crear una ferramenta de gran utilitat per a l’Ajuntament que a més haurà de ser actualitzada pels mateixos estudiants.

El principal objectiu és dotar d’una major visibilitat al comerç de proximitat d’Elx i oferir ferramentes als estudiants perquè aprenguen amb experiències reals

La directora de l’IES Severo Ochoa, Mercedes Valero, ha agraït a la Regidoria la firma d’este conveni, “és un orgull que compten amb nosaltres per a buscar l’excel·lència acadèmica del nostre alumnat” ha indicat després d’assegurar que “portem anys intentant que el que s’aprén dins de les aules tinga algun sentit en el dia a dia dels alumnes i este conveni ajuda molt en este sentit”.

Per part seua, els caps d’estudi de Formació Professional de l’IES Severo Ochoa, Manuel Pérez i Manuel Vera, han explicat que seran els alumnes dels graus superiors de Comerç i Informàtica els que duran a terme esta plataforma durant el que dure la seua formació i una de les claus per a la seua posada en marxa serà la investigació del mercat d’Elx, les seues necessitats i el desenvolupament d’estratègies.

“Seran els mateixos alumnes els que s’involucren amb el comerç i treballen mà a mà amb ells per a la creació d’este directori virtual”, ha assegurat Manuel Vera que a més ha afegit que este projecte permetrà als estudiants viure experiències reals que més tard els facilitaran l’ingrés en el món laboral o la seua adaptació als continus canvis tecnològics i socials.

La regidora de Comerç ha puntualitzat que el projecte naix a més d’una necessitat de la mateixa regidoria i de l’Ajuntament de tindre un cens actualitzat dels comerços i locals d’hostaleria que hi ha oberts en el municipi.