L’Ajuntament impartirà cursos com a requisit per a concedir ajudes a la compra de patinets i bicicletes

L’Ajuntament impartirà cursos com a requisit per a concedir ajudes a la compra de patinets i bicicletes

La formació es realitzarà diversos dissabtes i un diumenge de setembre i octubre a l’Escola d’Educació Viària Pedro Tenza


L’Ajuntament d’Elx impartirà cursos de formació en seguretat viària com a requisit per a la concessió d’ajudes a la compra de bicicletes convencionals i elèctriques i vehicles de mobilitat personal dins de la convocatòria per a l’adquisició de vehicles no contaminants el termini dels quals finalitza el 28 d’octubre. “L’objectiu del govern municipal és que Elx siga una ciutat segura on l’educació viària siga responsabilitat de tots i no hi haja accidents de trànsit”, ha assenyalat la regidora d’Educació, María Bonmatí.

Estos cursos es duran a terme els caps de setmana de setembre i octubre a l’Escola d’Educació Viària Pedro Tenza. En concret es realitzaran els dies 21 i 28 de setembre i el 13 i 26 octubre des de les 10.00 fins a les 13.00 hores i el contingut constarà de dos parts: teòrica i pràctica.

La part teòrica versarà sobre la normativa existent fins a la data per a l’ús de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, regulacions de caràcter estatal i local, a més d’una part de sensibilització encaminada al bon ús d’este mitjà de transport, amb especial recalcament en la protecció de els subjectes més vulnerable de la via pública, els vianants. En una segona part, els alumnes circularan tant en circuit tancat com obert per a posar en pràctica els coneixements adquirits en la formació pràctica. Finalment, es realitzarà un senzill qüestionari i examen que hauran de superar per a beneficiar-se d’estes ajudes.

El responsable de l’Escola d’Educació Viària, Julio Fernández, ha assenyalat que “no hi ha mobilitat sostenible sense seguretat, han d’anar de bracet”. A més, ha posat en valor la formació i sensibilització “per a minimitzar les situacions de risc”, ja que, malgrat que l’accidentalitat a Elx és baixa, “les situacions de risc es produïxen tots els dies i cal reduir-les”.

La regidora d’Educació, María Bonmatí, destaca l’objectiu que Elx siga una “ciutat segura on l’educació viària siga responsabilitat de tots”

Per a participar en estos cursos es requerix tindre entre 14 i 30 anys, estar empadronat a Elx, no estar en possessió de cap mena de llicència o permís de conducció i estar matriculat en un centre de la ciutat en estudis d’educació secundària obligatòria, batxiller, cicles formatius de Formació professional, estudis universitaris, o participar en programes formatius realitzats per qualsevol administració pública en el marc del foment de l’ocupació. L’accés es realitza a través de l’enllaç: https://elche.i2a.es/cronosweb3/login

Per part seua, el regidor de Mobilitat, Claudio Guilabert, ha indicat el “compromís del govern municipal amb el foment de la seguretat viària i facilitar l’accés als vehicles no contaminants”. Així, ha apuntat que la idea és “atorgar estos vehicles als qui ho necessiten en funció de la renda i oferir una formació en seguretat viària per a aquell que no la té”. A més, ha destacat que Elx “és referència nacional en estos cursos”.

El termini per a sol·licitar les ajudes per a l’adquisició de vehicles no contaminants es prolongarà fins al 28 d’octubre. La partida destinada a esta ajuda és de 100.000 euros i que la quantitat màxima per sol·licitant serà de 1.000 euros per la compra de vehicles elèctrics i híbrids. En el cas d’adquisició de motos elèctriques l’ajuda serà de 900 euros; per a bicicletes elèctriques de 500 euros; per a vehicles de mobilitat personal com ara patinets serà de 250 euros i de 150 per a la compra de bicicletes convencionals.

Només s’adjudicarà una ajuda per persona que entre els requisits ha d’estar empadronada a Elx i l’adquisició del vehicle, que ha de realitzar-se en un comerç local, ha de correspondre a l’any 2024. Podrà sol·licitar-se a través de la seu electrònica de l’Ajuntament o de manera presencial en qualsevol oficina de l’OMAC.