L’Ajuntament incrementa un 30% les valoracions del grau de dependència

L’Ajuntament incrementa un 30% les valoracions del grau de dependència

En l’últim any s’ha reduït a quasi la mitat el nombre d’expedients a valorar i incrementat el personal en quatre persones més


L’Ajuntament d’Elx ha incrementat un 30% el nombre de valoracions del grau de dependència en este últim any. D’esta manera, la mitjana de valoracions realitzades mensualment quasi s’ha duplicat, en passar de les 131 en 2023 a les 251 durant este any 2024.

La regidora d’Acció Social, Celia Lastra, ha destacat la incorporació de 4 nous treballadors socials a l’equip de valoració de dependència en els últims mesos, fins a arribar a 10, la qual cosa ha permés la reducció de les llistes d’espera. “Per a nosaltres, les persones continuen estant en l’eix de les nostres polítiques”.

En el cas de l’accés als serveis socials, la regidora de l’àrea ha destacat la reducció de llistes d’espera, que ha passat en poc més d’un any de 3 mesos a menys d’1 mes, mentre que en els casos d’urgència l’atenció és immediata.

En este sentit, s’ha referit al treball realitzat en l’àrea de Serveis Socials amb la reorganització dels equips d’intervenció, compost per diferents professionals, que per primera vegada s’han convertit en equips multidisciplinaris amb la incorporació d’altres figures professionals com ara educadors i psicòlegs.

A més, respecte al programa de Renda Valenciana d’Inclusió, el mes d’abril passat es va posar en marxa un pla de xoc que ha permés reduir la llista d’espera per a la tramitació d’1 any als 5 mesos actuals.

D’altra banda, ha destacat l’ampliació de l’atenció social en pedanies com la Vallverda, Perleta, els Bassars i els Arenals del Sol, on s’ha contractat una treballadora social més.