L’arribada de Ouigo connecta Elx amb Madrid en 2 hores i 20 minuts amb 4 trens diaris

L’arribada de Ouigo connecta Elx amb Madrid en 2 hores i 20 minuts amb 4 trens diaris

Per a l’alcalde Pablo Ruz, això suposa una “oportunitat per a milers d’il·licitans i implica l’eliminació del trànsit en carreteres, la reducció de la sinistralitat i la contaminació”


L’operador de trens d’Alta Velocitat a preus assequibles OUIGO ha arribat per primera vegada a Elx, a través de la línia Madrid-Chamartín-Clara Campoamor, Elx/Elx AV i Múrcia del Carmen, que connecta des de hui Elx amb la capital d’Espanya en 2 hores i 20 minutos amb 4 trens diaris.

L’alcalde Pablo Ruz ha assenyalat que l’arribada d’OUIGO a Elx és una “oportunitat important per a milers d’il·licitans, amb la qual una família de 4 membres puga anar i tornar a Madrid per tot just 80 euros, una fita que implica a més l’eliminació del trànsit en autovia i carreteres, la reducció de la sinistralitat i la contaminació”. Així, ha assegurat que “esta és la mobilitat a la qual hem d’aspirar”.

Ruz ha destacat que Elx “és ara una de les tres ciutats de la Comunitat Valenciana que oferix este servei de democratització del transport públic, juntament amb València i Alacant i que permetrà arribar a Elx des de Madrid en 2 hores i 20 minuts, que això també és vertebrar la nació”. A més, ha agraït a OUIGO la seua celeritat i facilitat per a l’arribada de la companyia al municipi. “D’ací ja no us aneu. Elx és una joia per descobrir per al conjunt d’Espanya”.

Per part seua, la directora general d’Ouigo, Hèlene Valenzuela, ha indicat que “hui és un dia històric per a esta companyia, per a Elx, la província d’Alacant i la Comunitat Valenciana, que és l’única de tota Espanya amb 3 destins distints en línies independents”. Així, ha apuntat que esta comunitat és “un pilar fonamental en este capítol de liberalització ferroviària amb la qual els il·licitans poden gaudir d’una alternativa sostenible i assequible per a viatges en alta velocitat”.

Valenzuela ha afirmat que, dels 700 milions invertits, 100 d’ells s’han destinat a les línies Elx-Múrcia i Valladolid.

OUIGO és el pioner de la liberalització del sector ferroviari d’Alta Velocitat a Espanya des de la inauguració de la seua primera línia Madrid-Zaragoza-Tarragona-Barcelona al maig de 2021. Des de llavors, la companyia ha materialitzat l’accés a l’Alta Velocitat per a tots els ciutadans i gràcies a les seues tarifes assequibles, a partir de 9 euros i gratuïtes per als menors de 3 anys, i serveis de qualitat, ha transportat a més d’11 milions i mig de viatgers.

Gràcies al model sostenible, digital i innovador d’estos serveis, els habitants d’Elx disposen ara d’una nova alternativa de transport amb trens que oferixen 509 places en unitat simple, amb una cafeteria atesa per personal propi, seients XL i la plataforma d’entreteniment OUIFUN.  A més, OUIGO en l’única operadora d’Alta Velocitat a Espanya que compensa als usuaris per retards a partir dels 30 minuts.

En paral·lel a la seua arribada a Elx i Múrcia, OUIGO està prop de complir la seua pròxima fita: l’arribada a Sevilla, Màlaga i Còrdova.