L’autobús urbà arribarà a les pedanies a partir de gener de 2025

L’autobús urbà arribarà a les pedanies a partir de gener de 2025

Esta iniciativa permetrà a la ciutadania desplaçar-se amb facilitat des del centre o un altre barri a totes les pedanies i amb el mateix bonobús


L’alcalde Pablo Ruz, ha anunciat que Elx comptarà per primera vegada amb l’autobús urbà a pedanies a partir de gener de 2025. Un projecte important per a este govern municipal amb el qual “els ciutadans de les pedanies deixaran de ser de segona”. Així ho ha assenyalat durant una trobada amb els mitjans de comunicació celebrat al Pati dels Tarongers de Les Clarisses de cara a l’inici del curs polític.

Este projecte d’autobús urbà a pedanies permetrà als ciutadans desplaçar-se amb facilitat des del centre o qualsevol barri a totes les pedanies il·licitanes i amb el mateix bonobús. Segons l’alcalde, les línies ja estan consensuades amb els pedanis i al llarg del mes de setembre es tancarà el procediment administratiu perquè siga una realitat amb l’arribada del nou any.

“Este curs polític que comença serà el de la revolució de la mobilitat a Elx”, ha assegurat Ruz, que ha destacat els projectes en els quals està immers l’Ajuntament en esta matèria. En concret, “Elx comptarà amb les 24 noves llicències de taxi este mes de setembre, el dijous arriba Ouigo a l’estació d’AVE d’Elx i s’obrin 4 connexions diaris entre Elx i Madrid, a preus baixos. A més, es duplica BiciElx amb 55 noves estacions, també en pedanies, com ja s’ha fet a Torrellano.

El govern municipal seguix el seu compromís baixada d’impostos de cara al pròxim any

D’altra banda, en poques setmanes es presentarà al costat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, el projecte de nou tramvia, el TRAM, “que revolucionarà la comunicació a Elx” i que unirà el polígon de Carrús amb Elx Parc Empresarial, diferents barris, i en un futur amb l’aeroport. Es tracta d’un sistema net, eficaç i ràpid, gestionat per la Generalitat “per a posar a Elx a l’altura del que és, la tercera ciutat de la Comunitat i que comportarà la renovació urbanística de l’avinguda de la Llibertat”.

Serà un any clau per a Elx en matèria de mobilitat sostenible i responsable. Això són fets i és en el que treballa este govern municipal cada dia”, ha apuntat Ruz.

D’altra banda, l’alcalde ha assenyalat que ja s’ha començat l’elaboració del pressupost municipal de 2025, que serà el primer amb regles de despesa imposades pel Govern d’Espanya, per la qual cosa, el romanent només es podrà utilitzar per a inversions concretes i “serà un pressupost centrat en les persones i en la millora de les condicions dels il·licitans”.

En este sentit, Ruz ha afirmat que el govern municipal seguix amb el compromís de la rebaixa de la pressió fiscal i amb l’objectiu d’acabar la legislatura amb la reducció de l’IBI del 5%. A més, la tercera tinenta d’alcalde, Aurora Rodil, ha apuntat que les diferents regidories ja tenen llistes les seues propostes en estos pressupostos mancant ajustar les partides en funció de les regles de despesa. “Hem de pensar cada projecte estiga pressupostat, sinó que també siga en virtut dels objectius”.

Així mateix, Rodil ha destacat diferents projectes en matèria d’Infància, Família i Majors. D’esta manera, s’ha referit al Serveid’Atenció Integral a la Família, “en el qual 3 psicòlegs atendran famílies amb dificultats i previndre problemes majors”. També treballen en el projecte de soledat no desitjada amb una atenció professional tenint de base l’ús de les noves tecnologies. “La nostra idea és que cada euro estiga invertit en benefici de la gent, sempre pensant en les persones”.