Llum verda a la nova campanya d’exempció del pagament del bus per a estudiants menors de 26 anys

Llum verda a la nova campanya d’exempció del pagament del bus per a estudiants menors de 26 anys

El termini de presentació de sol·licituds és del 16 de setembre al 31 d’octubre


La Junta de Govern Local ha aprovat la campanya d’exempció de pagament de la tarifa d’accés a l’autobús urbà per als estudiants menors de 26 anys residents en el municipi d’Elx per al curs escolar 2024-2025. El termini de presentació de sol·licituds és del 16 de setembre al 31 d’octubre.

El portaveu adjunt de la Junta de Govern Local i el regidor de Mobilitat, Claudio Guilabert, ha assenyalat que esta campanya està dirigida als estudiants menors de 26 que compten amb la targeta de mobilitat en vigor i estiguen empadronats dins del terme municipal en la data de presentació de la sol·licitud. L’exempció serà concedida en funció de les dades de l’IPREM de 2024 i en cas que no s’aprove la concessió, els titulars de targeta podran recarregar-les amb el pagament de la tarifa anual de 80 euros o bé mitjançant pagaments periòdics semestrals o trimestrals.

En la reunió celebrada també s’ha aprovat l’inici de l’expedient per a l’adjudicació del contracte del subministrament en règim d’arrendament sota demanda de cadires i taules per a esdeveniments culturals de la Regidoria de Cultura. Segons Guilabert, “esta actuació s’inclou dins del pla de millora de l’organització municipal amb l’objectiu de reduir el nombre de factures”. El pressupost base de licitació és de 13.500 euros anuals durant un període de 2 anys i la possibilitat de pròrroga 3 anys més, amb un valor total de 67.200 euros.

El termini de presentació de sol·licituds és del 16 de setembre al 31 d’octubre

El portaveu adjunt ha apuntat que “en la mateixa línia de millorar l’organització municipal i la reducció de fractures”, la Junta de Govern també ha acordat l’inici de l’expedient per a l’adjudicació del contracte de servei de manteniment i reparació de les instal·lacions de calefacció i aire condicionat de les instal·lacions esportives municipals. Un contracte de 50.000 euros a l’any durant un període d’1 any més 3 prorrogables i un valor total que ronda els 200.000 euros.

Per primera vegada també es traurà un plec per al subministrament de caramels en la Cavalcada de Reis. En este sentit s’ha iniciat l’expedient de licitació del contracte per un període de 2 anys per al voltant de 77.000 euros.

D’altra banda, s’ha aprovat la resolució de les sol·licituds de subvenció de la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades al manteniment i funcionament de les seus de les associacions i entitats socials i sense ànim de lucre en l’exercici 2024. La partida és de 20.000 euros i les ajudes, entre els 2.100 i 3.200 euros, es concedixen a un total de 7 entitats i associacions del municipi.

Així mateix, se sol·licitarà la participació de l’Ajuntament d’Elx en el partenariat de l’Agenda Urbana Europea sobre Ciutats Dependents de l’Aigua (Water Sensitive Cities). “L’aigua té una importància vital en el nostre municipi i Elx ha de participar en la presa de decisions sobre política hídrica a l’àmbit europeu”.

En la reunió també s’ha aprovat desestimar el recurs de reposició interposat contra la resolució de la Junta de Govern del 2 de maig per la qual es desestima la sol·licitud de modificació i restabliment de l’equilibri econòmic del contracte del servei de neteja de dependències municipals i centres educatius d’Elx.

Guilabert ha indicat que sobre la base del fonament jurídic “la modificació dels costos laborals derivats de la firma d’un nou conveni col·lectiu aplicable a un contractista és un risc propi del contracte públic de serveis que no justifica la modificació del contracte i per això no es considerava necessari que els òrgans de contractació adopten cap mesura davant esta circumstància”.