Música, dansa, humor i cine en la programació de l’Escorxador de setembre a desembre

Música, dansa, humor i cine en la programació de l’Escorxador de setembre a desembre

La sala cultural ha tancat la temporada amb 20.000 espectadors, la qual cosa suposa un increment del 40% respecte a l’estiu de 2023


La Regidoria de Cultura ha donat a conéixer la nova programació del CCCE l’Escorxador per a l’últim trimestre de l’any. De finals de setembre a desembre l’Escorxador torna a cobrir totes les disciplines artístiques des del circ a la dansa o la performance.

Així ho han explicat la regidora de l’àrea, Irene Ruiz, i el programador cultural José Luis Más, que com a novetat enguany han anunciat que el centre cultural afig l’il·lusionisme amb l’actuació de l’il·licità Joan Vidal i el seu espectacle Sueño sin límites. Les arts plàstiques tindran la seua representació amb els tallers familiars de Luis Moreno i Con mi papá, con mi mamá, així com les exposicions a la Sala Lanart com El camí de l’ou de Dani pastor o La bruixa d’Israel Nicolás.

La programació començarà el pròxim 28 de setembre amb el concert d’Alosa Bentley i finalitzarà el 23 de desembre amb l’espectacle familiar A la babalà circ. Una temporada que ha sigut creada en un 70% per artistes il·licitans i que per primera vegada acollirà a Elx la marató de monòlegs que anualment organitza l’Associació Valenciana d’Escriptors i Escriptores de Teatre (AVEET) que tindrà lloc el dissabte 9 de novembre en l’Espai Escènic.

La nova programació començarà el pròxim 28 de setembre amb el concert d’Alosa Bentley

“Continuem apostant per una cultura accessible i més tenint en compte que el públic de l’Escorxador és majoritàriament jove”, ha puntualitzat Irene Ruiz, i per això les entrades als diferents espectacles oscil·laran entre els 3 i els 5 euros.

La passada temporada, de maig a agost, van passar per l’Escorxador més de 20.000 espectadors, majoritàriament d’edats entre 14 i 40 anys; més de 14.000 han assistit a les Nits d’Estiu i Cine d’Estiu, la qual cosa suposa un increment de quasi el 40% respecte a l’estiu de 2023. L’ocupació de les sales també ha sigut del 100% amb una xifra rècord de produccions en el centre amb 7 companyies professionals produint al mateix temps.

“Per a l’Escorxador ha sigut un any molt important, les dades reflectixen que esta sala cultural complementa i completa una programació cultural a Elx, i no sols per als il·licitans, també per als que ens visiten perquè tenim constància que cada vegada ve més gent de fora a gaudir de la dansa, màgia, arts plàstiques i música que oferix l’Escorxador”, ha destacat Ruiz.