‘Repte Salut’ contra l’obesitat infantil arriba als barris de Palmerars i Carrús

‘Repte Salut’ contra l’obesitat infantil arriba als barris de Palmerars i Carrús

Es tracta d’un projecte posat en marxa per la Regidoria d’Acció Social i finançat per la Conselleria de Sanitat que pretén promoure un estil de vida saludable en l’etapa de la infància


La Regidoria d’Acció Social, al costat de la d’Infància i Família, ha anunciat la posada en marxa del projecte ‘Repte Salut’ a Elx, a partir del pròxim 18 de setembre. Una proposta d’intervenció de prevenció d’obesitat infantil que tal com ha destacat la regidora d’Acció Social, Celia Lastra, ha sigut la millor valorada de totes les presentades a la Comunitat Valenciana i ha obtingut el màxim finançament per part de la Conselleria de Sanitat, que ascendix a 5.800 euros.

Lastra ha explicat que es tracta d’un projecte que pretén promoure l’entorn i estil de vida saludable en una etapa clau com és la infància amb un treball conjunt amb xiquets i les seues famílies en la millora d’hàbits d’alimentació saludable i l’augment de l’activitat física. L’objectiu principal és previndre l’obesitat infantil i les seues conseqüències sobre la salut als barris dels Palmerars i Carrús, “dos barris considerats com a inclusius per part de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda, la qual cosa implica el desenvolupament d’un treball comunitari específic des del servei d’Acció Social”.

Per a això s’han calendaritzat xarrades en tres col·legis, el CEIP Miguel Hernández, el CEIP Mediterrani i el CEIP Núm. 38, dirigides a alumnes de segon i quart de primària, així com a les seues famílies, impartides per professionals de la salut pública i atenció primària dels centres de salut d’Altabix i Carrús; la Universitat CEU Cardenal Herrera; el Servei d’interpretació i mediació Intercultural en Salut; la Federació Autonòmica d’Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana; la Regidoria d’Esports o professionals de la nutrició, entre altres.

S’impartiran xarrades als col·legis CEIP Miguel Hernández, CEIP Núm. 38 i CEIP Mediterrani on participaran tant els alumnes com les seues famílies

A més, el projecte culminarà amb una jornada esportiva i gastronòmica que es durà a terme en cada centre educatiu i en la qual, en un format de fira, l‘alumnat podrà degustar fruita i verdura de temporada i proximitat i podrà participar en activitats esportives i tallers dinàmics relacionats amb l’alimentació saludable. Estes jornades seran el 22, 24 i 25 d’octubre al CEIP Mediterrani, CEIP Núm. 38 i CEIP Miguel Hernández, respectivament.

Per la seua part, la regidora d’Infància i Família, Aurora Rodil, ha subratllat que “donem suport a este projecte de gran importància perquè l’obesitat és un dels grans problemes als quals ens enfrontem, cosa que implica greus malalties com la diabetis, la hipertensió, els infarts o els ictus. Per a previndre tot això és necessari actuar des de la infància i l’alimentació, per això és tan important que les famílies puguen introduir en els seus fills canvis tant dietètics com d’esport perquè l’home del demà siga més saludable”.

‘Repte Salut’ es tracta d’un primer projecte que en pròxims anys es preveu que abast més centres educatius tal com ha confirmat l’edil d’Acció Social, Celia Lastra.