Torna la XXIX Mostra de Teatre Dama d’Elx amb rècord d’actuacions del 10 al 28 de setembre

Torna la XXIX Mostra de Teatre Dama d’Elx amb rècord d’actuacions del 10 al 28 de setembre

El Gran Teatre acollirà un total de 16 obres teatrals amb més de 150 actors, directors i realitzadors il·licitans


La Regidoria de Cultura ha anunciat la tornada de la Mostra de Teatre Dama d’Elx al Gran Teatre en la seua XXIX edició del 10 al 28 de setembre. Així ho ha explicat la regidora de l’àrea, Irene Ruiz que ha agraït a totes les companyies de teatre amateur per participar en una mostra de rècord “en la qual participaran 16 propostes teatrals de companyies il·licitanes involucrant més de 150 actors, directors i realitzadors il·licitans, tots ells amants i aficionats al teatre amateur” ja que és de les poques mostres de teatre de caràcter local de tot el territori nacional.

Les actuacions tindran lloc tots els dies a les 21.00 hores, excepte els dilluns que no hi haurà representacions i els diumenges quan l’espectacle començarà a les 19.00 hores.

El tret d’eixida anirà de bracet de Píapa+Insumere Teatre amb l’obra Disfrazando la soledad, de l’il·licità Juan A. Valdivia. Altres creacions il·licitanes són: María María!!, de María Marco, 3 eran 3, de SDI Eugenio o El Susurro, de J. Ginés Bas. Els assistents, a més, podran gaudir del text lorquià La casa de Bernarda Alba, de Dansa Elx+Tabala o el drama de Presas de la mà de l’Escola Somnis Teatre, entre altres propostes.

La clausura tindrà lloc el 28 de setembre on actuarà el grup Teatro Expresión Orihuela amb l’obra El labrador de más aire, de Miguel Hernández. També eixe mateix dissabte es realitzarà l’acte d’entrega de premis als grups participants a càrrec de La Plataforma, companyia de teatre amateur d’Elx encarregada d’organitzar l’esdeveniment al costat de l’Ajuntament d’Elx.

 

Les entrades poden adquirir-se a partir del 4 de setembre a través de vivaticket.es i a les taquilles del Gran Teatre

L’entrada a totes les obres, incloent-hi l’acte de clausura, podran adquirir-se en vivaticket.es o a la taquilla de Gran Teatre al preu d’1 euro a partir del 4 de setembre a les 10.00 hores.

Tal com ha explicat la presidenta de La Plataforma, Marina Carrasco, d’altra banda, s’ha organitzat el taller d’interpretació i creació de personatge a càrrec de Christian Amorós. Les inscripcions són gratuïtes i podran realitzar-se a partir del 10 de setembre a través del correu laplataformatalleres@gmail.com. En el curs s’afrontarà la creació d’un personatge des de diferents metodologies interpretatives i es posaran en pràctica a través de diversos textos teatrals on s’investigarà les necessitats del personatge des del “jo”.

Per part seua, Anabel Martínez, de Príapa+Insumere Teatre, companyia encarregada d’inaugurar la mostra, ha explicat que la seua obra Disfrazando la soledad, amb la qual s’inaugura el cicle de teatre, “és una obra que va començar com un audiollibre però que vam decidir portar-la a les taules amb una molt bona acceptació per part del públic”.