Aigües d’Elx completarà la renovació del clavegueram A Antonio Machado i instal·larà noves fonts d’aigua refrigerada

Aigües d’Elx completarà la renovació del clavegueram A Antonio Machado i instal·larà noves fonts d’aigua refrigerada

La segona fase de l’actuació, entre els carrers Vicente Alonso Pérez i Antonio Pascual Quiles, tindrà una inversió de 458.696 euros


El Consell d’Administració d’Aigües d’Elx aprovarà este dimarts l’adjudicació de la segona fase de les obres de renovació de la xarxa de sanejament al carrer Antonio Machado, entre els carrers Vicente Alonso Pérez i Antonio Pascual Quiles, per un total de 458.696 euros.

Amb esta fase es completa la renovació de la xarxa de clavegueram de tot el carrer, una actuació que ampliarà la capacitat de drenatge del barri, evitarà enfonsaments de calçada i solucionarà els problemes ocasionats per les arrels de l’arbratge i compartir espai amb altres condicions de serveis.

En esta fase es construirà un nou col·lector principal de 243 metres de longitud per a facilitar el drenatge de les aigües residuals. També es reposaran les escomeses de sanejament i se substituiran embornals per embornals d’alta capacitat amb reixeta. El projecte inclou dos ramals laterals de 8 metres de longitud.

D’esta manera, s’evitaran enfonsaments de la via pública i humitats en els soterranis i a més millorarà la capacitat hidràulica en duplicar-se la capacitat d’evacuació d’aigües pluvials de la zona. Així mateix, el col·lector se situarà davall de la calçada en lloc de les voreres com ocorre en l’actualitat. Amb este canvi, s’evitaran els danys ocasionats per les arrels dels arbres o els problemes que s’ocasionen en coexistir altres serveis sota les voreres, cas de la xarxa de fibra, energia, gas o aigua.

L’obra contempla a més la reposició de 2.851 metres quadrats de calçada i s’ampliarà les places d’aparcament en duplicar l’estacionament en bateria. El termini d’execució és de 4 mesos.

D’altra banda, el Consell d’Administració donarà llum verda a l’ampliació de les fonts refrigerades a altres zones del nucli urbà i pedanies. El bon acolliment per part d’il·licitans i visitants de la primera font refrigerada de la ciutat, situada al costat de l’oficina de turisme, ha motivat la proposta d’instal·lació de 5 noves fonts refrigerades en altres barris de la ciutat i en pedanies com Torrellano i els Arenals.

Amb estes mesures es pretén fomentar el consum d’aigua de l’aixeta i facilitar a la ciutadania que puga recarregar les seues botelles reutilitzables amb aigua fresca de la xarxa municipal. Així, s’evitarà la generació de residus per l’ús de begudes envasades i es reduiran les emissions de CO₂ que ocasionen els envasos no reutilitzables.