Asfeme organitza tallers, activitats esportives i taules informatives amb motiu del Dia de la Salut Mental

Asfeme organitza tallers, activitats esportives i taules informatives amb motiu del Dia de la Salut Mental

El dijous 10 d’octubre es durà a terme la lectura d’un manifest a la Plaça de Baix


Octubre és el mes de la Salut Mental i per a celebrar-lo l’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental d’Elx (ASFEME) ha organitzat diferents actes informatius i lúdics, principalment este dijous 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, per a sensibilitzar la societat il·licitana sobre esta problemàtica.

La regidora de Discapacitat, María Bonmatí, ha assenyalat que la salut mental és “un desafiament que afecta milers de persones en silenci i com a govern municipal no podem fer una altra cosa que treballar per a donar visibilitat de la mà d’Asfeme que lluita cada dia per millorar els recursos i la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental”.

Enguany el lema és “Treball i salut mental, un vincle fonamental” sota el qual s’han organitzat les diferents activitats de commemoració. La presidenta d’Asfeme, María José Gisbert, ha explicat que el dia 10 a les 10.00 hores s’instal·larà una taula informativa a la Plaça de Baix, on es duran a terme diferents tallers a més de la lectura del manifest a partir de les 12.00.

La regidora de Discapacitat, María Bonmatí, ha destacat el treball del govern municipal per a donar visibilitat a esta problemàtica

El dimarts 22 se celebrarà un partit de futbol amistós a les 10.00 hores i a partir de les 11.30 hi haurà classes de bachata a la Ciutat Esportiva. Ja el diumenge 27 d’octubre tindrà lloc una jornada de convivència de persones associades d’Asfeme al col·legi Salesians a partir de les 11.00 hores. “Convidem els il·licitans al fet que ens acompanyen i participen en les diferents activitats organitzades”, ha afirmat Gisbert.

Per part seua, la directora d’Asfeme, Noelia Aznar ha explicat que amb el lema d’enguany es vol fer una “crida a les administracions públiques i al teixit empresarial sobre dos aspectes negatius de l’àmbit laboral: la necessitat d’acabar amb la precarietat laboral que suposa un factor de risc i malestar psicològic en les persones treballadores i d’altra banda la necessitat d’intervindre per a solucionar la baixa inserció laboral de les persones amb problemes de salut mental així com el compliment de les quotes de reserva d’ocupació per a este col·lectiu en un 2%”.