Comerç convoca el I Concurs de Cuina sense Gluten d’Elx

Comerç convoca el I Concurs de Cuina sense Gluten d’Elx

L’objectiu és donar visibilitat a la malaltia i alhora premiar el treball dels professionals que incorporen receptes sense gluten a l’oferta d’hostaleria


La Regidoria de Comerç i Hostaleria ha convocat el I Concurs de Cuina sense Gluten d’Elx, que coincidix amb la celebració de les III Jornades Nacionals FACE Restauració sense Gluten de la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya.

El principal objectiu de la convocatòria és donar visibilitat a la malaltia celíaca, premiar el treball dels professionals que incorporen receptes saludables a l’oferta hostalera de la ciutat, alhora que saboroses i aptes per al consum de persones que patixen este trastorn digestiu.

La regidora de l’àrea, Caridad Martínez, ha assenyalat que des de la Regidoria “som conscients de les dificultats que troben les persones celíaques a l’hora de trobar establiments de restauració l’oferta de la qual s’ajuste a les seues necessitats, així com de la falta de conscienciació de la societat respecte a la malaltia celíaca”.

El concurs repartirà 1.000 euros en premis i serà necessari inscriure’s a través de la pàgina web de l’Ajuntament

Al concurs, que tindrà lloc el 21 d’octubre al Centre de Congressos, podran presentar-se tots els bars i restaurants del terme municipal d’Elx amb la indicació del plat que cuinaran i els ingredients. Per a participar hauran d’inscriure’s a través de la pàgina web elche.es/comercio fins al pròxim 15 d’octubre.

Els plats es valoraran per part d’un jurat professional que tindrà en compte l’ús d’ingredients frescos i saludables, l’originalitat en la combinació de sabors, la creativitat i la presentació de cada plat. Es repartirà un total de 1.000 euros en premis, concretament 500 euros seran per al primer classificat, 300 per al segon i 200 per al tercer.