El reg amb aigua regenerada arribarà als horts de palmeres a començaments de 2025

El reg amb aigua regenerada arribarà als horts de palmeres a començaments de 2025

La Junta de Govern adjudica el contracte de les obres que permetran el reg amb aigua de qualitat en el marge esquerre del riu Vinalopó


La Junta de Govern Local ha adjudicat el contracte d’obres per a la connexió de la conducció d’aigua regenerada amb la Séquia Major del Pantà. L’actuació permetrà estendre l’aigua regenerada des de la depuradora de’Algorós per tot el marge esquerre del Vinalopó a través de la Séquia Major i així permetre el reg dels horts històrics en eixe costat del riu, cas del parc municipal.

L’objectiu és portar l’aigua de la depuradora i unir-la per la Séquia Major a través un bypass cap a la zona sud de la Ronda Nord, on s’abocaria i es repartiria per tot el sistema hídric de la Séquia. L’edil de Contractació, Claudio Guilabert, ha assenyalat que esta actuació “permetrà per primera vegada el reg dels horts de palmeres amb aigua de qualitat”.

Així, ha indicat que este “és un projecte d’economia circular per a aprofitar al màxim l’aigua de la depuradora per a després regar els horts”.

Al procés de licitació es van presentar un total de 9 empreses i finalment l’encarregada de dur a terme els treballs serà la mercantil Construcciones Hermanos Espín S.L. Les obres es prologaran durant 2 mesos i l’objectiu és que estiguen finalitzades al començament del pròxim any.

La inversió ascendix a 229.503 euros amb càrrec als fons europeus Next Generation, a través de la convocatòria de destinacions turístiques intel·ligents.

Els treballs es prolongaran durant dos mesos i la inversió puja a 229.503 euros

Al mateix temps, ja es treballa en un altre projecte d’estes característiques per a portar aigua regenerada per l’avinguda de la Llibertat des de la depuradora d’Algorós per al reg en la zona de la Ronda Sud. “Això suposa un estalvi de costos i l’aprofitament íntegre dels recursos hídrics”.

D’altra banda, la portaveu de la Junta de Govern Local, Inma Mora, ha assenyalat que en la reunió celebrada este divendres s’ha aprovat definitivament el contracte de subministrament i muntatge de gespa artificial dels camps de futbol de la Ciutat Esportiva. Concretament, l’actuació es durà a terme en els camps 2, 8 i 9 amb un termini d’execució de dos mesos i amb un pressupost total de vora 195.000 euros.

L’empresa encarregada de l’actuació serà Realturf Systems S.L. La renovació de la gespa artificial dels camps de futbol de la Ciutat Esportiva és una actuació molt reclamada pels usuaris d’estes instal·lacions per la deterioració que havien experimentat en els últims anys i que demostra el compromís del govern municipal per la innovació i l’esport il·licità.