El sacerdot Ángel Bonavía, triat portaestandard del Misteri d’Elx

El sacerdot Ángel Bonavía, triat portaestandard del Misteri d’Elx

Li acompanyaran com a personalitats electes en les representacions extraordinàries Antonio Ródenas i María Segarra


La Casa de la Festa ha acollit un any més la presentació del portaestandard i personalitats electes de les representacions extraordinàries d’octubre i novembre del Misteri d’Elx. El Patronat ha triat el sacerdot i anterior rector de la basílica de Santa Maria, Ángel Bonavía, com a cavaller portaestandard.

A més, li acompanyaran com a personalitats electes l’expatró, dibuixant i il·lustrador Antonio Ródenas juntament amb María Segarra, directora d’una escola de ball que també va formar part del Patronat i la família de la qual va estar molt lligada a la Festa des de la impremta Segarra.

“Els tres han sigut triats pels seus valors i la relació que han mantingut i mantenen amb la Festa”, ha assenyalat el president del Patronat del Misteri, Francisco Borja, que ha assegurat que “són persones vinculades amb la Festa i cadascun ha donat el millor d’ell per a engrandir el Misteri durant anys. Este és un reconeixement al seu compromís i contribució”.

Els tres han mostrat el seu “agraïment, honor i emoció” per ser els triats del Patronat del Misteri per a les representacions extraordinàries de 2024 i viure la Festa des d’un lloc diferent.

La tripleta del Misteri d’Elx, el cavaller portaestendard juntament amb les personalitats electes, ocuparan les butaques preferents al final del caminador i al costat del Cadafal, on té lloc el drama assumpcionista. A més, seran els encarregats de donar entrada a escena als actors dels papers de Sant Joan i Sant Tomàs i els primers a adorar la imatge jacent de la Verge de l’Assumpció.

L’alcalde Pablo Ruz ha destacat la “perfecta elecció” d’estes tres persones que “formen part de la família de privilegiats entorn a la Mare de Déu”

El rector de la basílica de Santa Maria, Vicente Martínez, ha destacat d’estes tres persones el seu “amor per la Verge, el Misteri i Elx, als qui han dedicat el seu esforç, entusiasme, temps i el seu esperit de servei”. A més, ha assenyalat que estes representacions extraordinàries “ens introduïxen l’any jubilar, un esdeveniment històric per a Elx”.

L’alcalde Pablo Ruz ha assenyalat l’“elecció perfecta” d’estes tres persones, que “formen part d’una família de privilegiats entorn a la Mare de Déu” i ha destacat la labor de gestió que du a terme el Patronat en pro de la Festa.

Ruz també ha posat en valor l’inici de l’any jubilar, “que serà molt important per a Elx” i en este sentit ha recordat el nou projecte de museïtzació del Museu de la Festa, que “serà un punt clau per a donar a entendre el Misteri al llarg d’este any jubilar”.