Elx acull les I Jornades de Sensibilització de la Dislèxia el 19 d’octubre

Elx acull les I Jornades de Sensibilització de la Dislèxia el 19 d’octubre

L’esdeveniment té li objectiu de conscienciar la comunitat educativa sobre la importància de reconéixer i abordar les dificultats que genera el trastorn de l’aprenentatge


La ciutat d’Elx acollirà el dissabte 19 d’octubre les I Jornades de Sensibilització de la Dislèxia, que coincidixen amb el mes del trastorn ja que es va celebrar el seu Dia Internacional el passat 8 d’octubre.

Les jornades; organitzades per l’Associació de Dislèxia, Trenca-Dis amb la col·laboració de l’Ajuntament, el col·legi Santa María (Jesuitines) i la Universitat CEU Cardenal Herrera; se celebraran de 9.00 a 13.00 hores al Saló d’acte del col·legi Jesuitines.

La regidora de Joventut, Educació i Discapacitat, María Bonmatí, ha assenyalat que “estes jornades tenen l’objectiu de visibilitzar la dislèxia, un trastorn de l’aprenentatge, i animar tota la societat al fet que treballe en conjunt per a oferir els millors recursos als xiquets”.

La responsable de l’Associació Trenca-Dis, Marina Carrasco, ha detallat el programa de les jornades que “estan dissenyades per a conscienciar la comunitat educativa sobre la importància de reconéixer i abordar les dificultats de lectoescriptura. Volem que tant docents com famílies entenguen millor la dislèxia i actuen amb estratègies pràctiques i eficaces”.

Les jornades comptaran amb importants experts en la matèria, així com autoritats educatives com el secretari autonòmic d’Educació, Daniel Mcevoy i la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, María del Rosario Escrig.

Entre les ponències destaca la que durà a terme Ángel R. Calvo, ‘Entender las dificultades lectoras de alumnado con dislexia’ o ‘La dislexia en el aula y en la familia. Estrategias prácticas’ que donarà l’equip de Trenca-Dis. A més, com a novetat enguany s’abordarà el tema sobre els beneficis de la Intel·ligència Artificial davant els desafiaments de les dificultats de l’aprenentatge. Durant tot el matí hi haurà també disponibles tallers per a xiquets i adolescents al mateix col·legi de Jesuitines.

“I hi ha més de 200 inscrits en les jornades i ens agradaria continuar animant els professionals, docents, família i sanitaris al fet que s’acosten a esta activitat que és la primera vegada que es realitza a Elx i que des de l’Ajuntament esperem que siga la primera de moltes” ha conclòs Bonmatí.