Elx celebra el Dia de les Biblioteques amb la II Jornada de Portes Obertes

Elx celebra el Dia de les Biblioteques amb la II Jornada de Portes Obertes

Enguany s’amplien les visites guiades a la Biblioteca Central Pere Ibarra els dies al 22, 23 i 24 d’octubre després de l’èxit de l’any passat


La Xarxa de Biblioteques Municipals d’Elx ha organitzat una sèrie d’activitats amb motiu de la celebració del Dia de les Biblioteques que tindrà lloc el pròxim 24 d’octubre.

Enguany tindrà lloc la II Jornada de Portes Obertes que després de l’èxit de l’any passat, s’amplia dos dies més. Concretament els dies 22, 23 i 24 d’octubre la Biblioteca Central Pere Ibarra durà a terme visites guiades en horari de matí i de vesprada per a donar a conéixer la història de l’edifici, els serveis de la biblioteca i les col·leccions que alberga. En esta ocasió les visites se centraran en la persona que dona nom a la biblioteca i, gràcies a qui se li deu la riquesa i importància dels fons més antics i especials.

L’objectiu d’estes activitats que hem programat és que tots puguem conéixer el ric patrimoni cultural d’Elx que es gestiona des de les nostres biblioteques municipals” ha assenyalat la regidora de l’àrea, Loli Serna.

La programació es completa amb activitats el divendres 18, quan tindrà lloc un recital de poesia acompanyat per música i ball per a commemorar el centenari del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, a càrrec del grup Anem al Grà, o l’escola de ball d’Ana Carreño, entre altres col·laboracions. Esta activitat se celebrarà a la Biblioteca Pere Ibarra a les 19.00 hores.

En el recorregut s’explicarà la història de l’edifici, els serveis que oferix i les col·leccions que alberga

El dissabte 19, també al claustre de la biblioteca, tindrà lloc un contacontes a les 11.00 hores a càrrec de la Nena Crea, basat en la història d’Hansel i Gretel que es repetirà en horari de vesprada el dimarts 22 i el dijous 24 a les 18.00 hores a les biblioteques Gloria Fuertes i Pedro Salinas de l’Altet, respectivament.

Finalment, la programació tanca el 24 d’octubre a les 18.00 hores amb un taller familiar a la biblioteca infantil on cada xiquet confeccionarà un llibre amb peces mòbils.

Totes les activitats necessiten reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat. La reserva pot realitzar-se a través del número de telèfon 966 65 81 25 o de manera presencial en qualsevol de les biblioteques municipals.