Elx celebra una jornada sobre RCP per a formar els il·licitans en matèria de primers auxilis

Elx celebra una jornada sobre RCP per a formar els il·licitans en matèria de primers auxilis

Dimecres que ve 16 d’octubre la plaça de Baix acull xarrades i tallers amb l’objectiu que la població sàpia com reaccionar davant una urgència sanitària


La plaça de Baix acull este dimecres, 16 d’octubre, una Jornada sobre RCP amb motiu del Dia Mundial de la Parada Cardíaca. Enguany el lema és “‘Tinc superpoders. Les meues mans salven vides” i l’objectiu és conscienciar i formar la població il·licitana en matèria de primers auxilis a través de diferents xarrades i tallers que es realitzaran durant tot el dia. Segons la regidora de Sanitat, Inma Mora, es tracta que els assistents “sàpien com reaccionar davant una urgència sanitària, a més de portar una vida cardiosaludable”.

La iniciativa és pública i oberta als ciutadans que desitgen acudir per a formar-se amb les xarrades i dinàmiques impartides per professionals de la salut entre les 10.00 i les 19.30 hores. En estes jornades els estudiants d’infermeria de la Universitat Cardenal Herrera CEU explicaran els passos a seguir per a realitzar una maniobra de reanimació cardiopulmonar, a més de xarrades de primers auxilis i de protecció cardíaca, impartides per especialistes de l’Hospital General, IMED i Vinalopó o l’Escola d’Infermeria d’Alacant.

Durant tot el dia participaran en les diferents activitats l’Hospital General, IMED, Vinalopó o la Universitat Cardenal Herrera CEU

Al llarg del matí es duran a terme tallers de primers auxilis, simulacre d’RCP i ennuegada o xarrades sobre la cadena de supervivència i la reanimació cardiopulmonar. A la vesprada serà el torn de diferents xarrades per a pares sobre prevenció de conductes addictives, alimentació saludable, actualització del calendari de vacunació infantil o actuació davant els símptomes més freqüents que presenten xiquets i adolescents com ara febra o intoxicacions.

D’altra banda, es duran a terme tallers per a xiquets impartits sobre higiene de mans, primers auxilis, higiene postural i foment de l’exercici físic, conéixer el cos humà i un quiròfan per dins o RCP.